Zmaji izgubili prvo tekmo drugega dela

Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija Foto: Saša Despot union olipija
Košarkarji Uniona Olimpije so v 1. kolu drugega dela gostili nemški Brose Baskets in klonili za šest točk (65:71)
Oglej si celoten članek

"Menim, da še nismo rekli zadnje besede v EuroCupu. Glede na to, da so v skupini samo štiri ekipe, bo vsaka tekma izredno pomembna. Vsak spodrsljaj na domačem parketu je lahko usoden, tako da bo potrebno v Stožicah zmagovati, če želimo razmišljati o napredovanju. Želimo si narediti še korak naprej, za kar bo potrebno osvojiti vsaj drugo mesto v skupini," je pred dvobojem s košarkarji iz Bamberga razmišljal domači glavni trener Aleš Pipan.

Slab met in hiter zaostanek

Njegovi izbranci tekme sicer niso odprli na najboljši način, Nemci so s tremi zadetimi meti za tri točke povedli s 13:2, osem točk je Ljubljančanom nasul Ryan Thompson. Pri domačih je bil v uvodnih minutah še najbolj rapoložen Halil Kanacević z dvema napadalnima skokoma in štirimi doseženimi točkami, v zadnje štiri minute prve četrtine pa so zmaji vstopili ob rezultatu 7:17. Gostje so nato že povedli za 14 točk, po prvi četrtini pa je bil na semaforju izpisan rezultat 15:26.

Zmaji so v prvi četrtini devetkrat neuspešno metali trojke, Klemen Prepelič pa je v prvem napadu v drugi četrtini poskrbel za 0/10 pri ljubljanskih metih za tri točke. Domači so kasneje nekoliko bolje zaigrali v obrambi, vendar jim v napadu igra še vedno ni stekla. Natanko na polovici drugih desetih minut je za prvo zadeto ljubljansko trojko(1/12) ob izteku napada poskrbel Gregor Hrovat, ki je nato še lepo asistiral za koš Alena Omića (24:32). A bližje Ljubljančani niso uspeli, po uspešnem metu za tri točke Karstena Tadde pa so v zadnji minuti prvega polčasa Nemci znova povedli za 13 točk. Na glavni odmor sta obe ekipi odšli ob izidu 28:39. Zmaji so sicer dobili skok (23:19), a za dve točki metali 31-odstotno, za tri pa le 8-odstotno.

V zadnji četrtini 30 točk zmajev

Tudi minute premora niso spremenile poteka tekme. V 25. minuti so gostje prvič povedli za 17 točk (33:50), po popolnem razpadu sistema pri zmajih pa je bilo vse že odločeno pred zadnjo četrtino. Brose Baskets je pred zadnjimi desetimi minutami vodil z 58:35. 

Ljubljančani so nato zaigrali bolje, z delnim izidom 16:1 pa so prišli le na deset točk zaostanka (51:61). Vendar so Nemci po minuti odmora odgovorili s štirimi zaporednimi točkami. Tri minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom je Kanacević zadel trojko (55:65), sodniki pa so nato v hitrem protinapadu spregledali namerno spotikanje Hrovata. Ta si je zaradi ugovarjanja prislužil izključitev. Za zadnji nalet zmajev je nato zmanjkalo časa.

EuroCup, drugi del, 1.kolo:

Union Olimpija : Brose Baskets Bamberg  65:71 (15:26, 28:39, 35:58)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.