Zmaji nadaljujejo z uspešno serijo

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. krogu lige ABA premagali Mornar s 100:79 (28:17, 47:38, 77:62).
Oglej si celoten članek

Izbranci Jurice Golemca so z odliko opravili zadnjo tekmovalno nalogo v tem koledarskem letu. Čeprav je ljubljanska zasedba spet igrala brez Zorana Dragića, ki ga zaradi bakterijskega vnetja še nekaj časa ne bo na parketu, je dosegla še šesto zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju. Ta je bila povsem zaslužena, saj je Olimpija, ki je za dve točki metala 76-odstotno (iz igre 59,5-odstotno) vodila celo tekmo z izjemo uvodnih minut. Ljubljančani so se z deveto zmago povzpeli na četrto mesto, Mornar pa je po osmem porazu v spodnjem delu lestvice.

Olimpija je v drugi polovici prve četrtine prišla do prve otipljive prednosti, z 11 točkami naskoka je začela drugih deset minut. V teh se je gostom uspelo z -13 približati na -5, toda domačini so znova bolje odigrali v drugi polovici četrtine in spet prišli do dvomestne prednosti. Na glavni odmor pa so nesli devet točk zaloge.

Ljubljančani so dobro začeli tretjo četrtino in hitro prišli do vodstva s 63:42, pozneje so se tekmeci iz Črne gore malce približali, tako da sta šli ekipi v zadnjih deset minut ob razliki 15 točk. To pa so gostitelji ohranjali tudi v zadnji četrtini oziroma jo še povečali na 21 točk. Alen Omić je takrat zadel s polaganjem za 94:73 ter tako tri minute pred koncem potrdil novi točki za ljubljansko zasedbo.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Alen Omić

Prav Omić je bil z 18 točkami najboljši strelec Olimpije, temu je dodal še osem skokov. Karlo Matković je osmim skokom dodal 15 točk, Yogi Ferrell pa je ob 13 točkah vpisal še deset asistenc. Pri gostih je Daron Russell dosegel 18 točk (trojke 2:12) ter 12 podaj, Marko Pecarski pa je 18 točkam dodal osem skokov.

Ljubljančane naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 2. januarja, ko bodo v 13. krogu gostovali pri Megi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.