Zmaji naredili lep korak k polfinalu

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Cedevita Olimpija dobila prvo tekmo končnice proti Igokei.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v prvi tekmi končnice lige Aba v Hali Tivoli premagali Igokeo s 93:79 (29:26, 54:47, 73:65).

Ljubljančani si lahko mesto v polfinalu lige Aba zagotovijo že v sredo, 4. maja, ko je v Laktaših pri Banjaluki na sporedu druga tekma. Morebitna tretja je predvidena za naslednjo nedeljo, 8. maja.

Zmagovalec para Cedevita Olimpija - Igokea bo v polfinalu prav tako na dve zmagi igral s Crveno zvezdo. Partizan na drugi strani pričakuje boljšega iz dvoboja Budućnost - FMP.

Cedevita Olimpija je zaradi slabega počutja nastopila brez kapetana Jake Blažiča, trener Jurica Golemac pa je odpočil Dana Duščaka, Luko Ščuko, Alena Hodžića in Mirka Mulalića, ki so imeli v preteklih dneh kup obveznosti.

Vseeno so domači po treh dokaj izenačenih četrtinah v zadnjih desetih minutah uveljavili kakovost in z ekipno predstavo razorožili Igokeo. Pet od osmih igralcev, ki so stopili na parket, je doseglo dvomestno število točk.

Jacob Pullen je bil prvi strelec tekme z 21 točkami - trojke 4:9, 6 podaj. Zoran Dragić je zbral 18 točk, Yogi Ferrell jih je dodal 17 (trojke 4:7), Zach Auguste 13, Edo Murić pa enajst. Izkazala sta se tudi Melvin Ejim z 11 skoki (9 točk) in Alen Omić, ki je ujel deset odbitih žog.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Edo Murić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.