Zmaji po izpadu iz Evrope doživeli novo razočaranje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo s 3:1 (0:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so po izpadu iz evropskega tekmovanja sredi tedna doživeli tokrat pred domačimi gledalci utrpeli še prvi poraz v novi sezoni Prve Lige Telemach.

Koper na drugi strani se je zasluženo veselil treh točk, saj je bil predvsem v drugem polčasu veliko boljši ter ambiciozen, nadaljevanje prvenstva bo tako pričakal na drugem mestu razpredelnice.

Foto: Profimedia koper

Koprčani imajo za vodilnim Mariborom dve točki zaostanka in že naslednji teden priložnost, da ga z zmago prehitijo. Derbi 6. kroga na Bonifiki bo v soboto ob 20.15. Olimpijo dan pozneje čaka ljubljanski obračun z Bravom.

Olimpija je današnjo tekmo začela napadalno in v šesti minuti prišla do zadetka. Akcijo Michaela Pavlovića in Mustafe Nukića je kronal Almedin Ziljkić s strelom po tleh, ki ga vratar Adnan Golubović ni uspel ustaviti.

Hiter zaostanek je Koper prisilil v bolj napadalno predstavo, ki pa izrazitih priložnosti ni obrodila. Koper je izenačil šele v uvodnih minutah drugega polčasa. Stjepan Oštrek je izkoristil prostor, ki mu ga je pustila domača obramba in s strelom s kakih dvajsetih metrov premagal domačega čuvaja mreže Nejca Vidmarja.

Olimpija je najlepšo priložnost za vodstvo zapravila v 60. minuti, ko je Mustafa Nukić pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru in ostal brez strela na gol.

Kazen za domače je prišla v zadnjih petnajstih minutah. Najprej je Matic Fink storil začetniško napako in dovolil prvemu strelcu gostov Kaheemu Parrisu, da je v kazenskem prostoru prišel do žoge in strela na gol. Žoga je zadela vratnico, se odbila do Maksa Barišiča, ki jo je z desetih metrov pospravil v mrežo.

Ko je Olimpija v zadnjih minutah vse sile usmerila v napad, je Koper prišel do nove priložnosti in še tretjega zadetka. Maks Barišič je s preigravanjem osmešil Erica Boakya in z močnim strelom zapečatil usodo domačih.

Izidi, 5. krog:
- petek, 13. avgust:
Celje - Aluminij               0:0

- sobota, 14. avgust:
Domžale - Bravo                0:2 (0:1)
Maribor - CB24 Tabor Sežana    2:0 (1:0)

- nedelja, 15. avgust:
Mura - Kalcer Radomlje         prekinjeno v 59. minuti zaradi dežja
Olimpija - Koper               1:3 (1:0)

* Lestvica:
 1. Maribor              5   4   0   1  11:7  12
 2. Koper                4   3   1   0   9:4  10
 3. Bravo                5   2   3   0   5:2   9
 4. Olimpija Ljubljana   4   2   1   1   7:6   7
 5. Kalcer Radomlje      4   1   2   1   4:3   5
 6. CB24 Tabor Sežana    5   1   1   3   5:6   4
 7. Aluminij             5   0   4   1   1:3   4
 8. Celje                5   1   1   3   5:8   4
 9. Mura                 4   0   2   2   4:8   2
10. Domžale              3   0   1   2   2:6   1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.