Zmaji po preobratu do zmage

Foto: Drago Cvetanovič
Foto: Drago Cvetanovič
Prvi uradni dvoboj med jeseniškimi in ljubljanskimi hokejisti v tej sezoni je dobila Olimpija s 4:2.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi so na novinarski konferenci ekipe SIJ Acroni Jesenice, ko so oznanili sodelovanje z novim (starim) glavnim pokroviteljem Acronijem, izrazili upanje, da bo navijačev na derbiju najmanj 2000 in obenem namignili, da bi si zaželeli tudi tekmeca v najmočnejši postavi. Prvi del želje se je izpolnil, drugi ne. Pri Olimpiji so namreč, tako kot na dosedanje tekme v DP, na Gorenjsko poslali pomlajeno zasedbo. 

Gostje so na začetku tekme vseeno prevladovali, domači so si sicer priigrali nekaj priložnosti, vendar niso zadeli ali pa je vratar Aleš Sila strele ubranil. Edini gol v prvi tretjini je za Olimpijo dosegel Jaka Zdešar po kazenskem strelu v sedmi minuti.

V uvodnih minutah druge tretjine so bili še vedno boljši gostje, prek Davida Planka zadeli tudi vratnico, en gol pa so jim sodniki razveljavili, ker je bil dosežen z nogo. A ob koncu so bili vse nevarnejši tudi Jeseničani in Sila je moral nekajkrat dobro posredovati.

V zadnji tretjini pa so začeli padati tudi goli. Najprej dva, ki sta navdušila navijače v Podmežakli, saj so domači po golih Saša Rajsarja in Jake Podrekarja že povedli z 2:1. A prednosti niso znali zadržati, privoščili so si preveč izključitev, Ljubljančani pa so se vrnili. Z goloma Luke Kalana v 49. in Roka Leberja, ki je v 54. premagal vratarja Jureta Pavliča s strelom med nogama, je bilo na semaforji 2:3, zadnji poskus rdečih brez vratarja pa se je v 59. končal še z zadetkom Aljaža Uduča.

"Super je bilo. Za nas mlade je seveda vrhunsko igrati na derbiju pred toliko navijači. Borili smo se, metali pod ploščke, zadeli smo štirikrat, kar je bolje kot v ligi Ebel. Morda nekaj ljudi ni verjelo, da lahko z mlado ekipo premagamo Jeseničane, a smo 'poborbali', kot je treba, zmaga pa je bila zaslužena," je tekmo ocenil ljubljanski napadalec Jure Sotlar.

"Mislim, da je bilo v prvih dveh tretjinah ključna naša neučinkovitost, v zadnji pa preveč izključitev. Z motivacijo ni bilo težav, ne glede na to, s kakšno postavo pride Olimpija, je na Jesenicah to vedno magnet. Tudi navijači so se zbrali v lepem številu, čeprav so vedeli, da ne bo v polni postavi. Seveda takšen derbi vpliva na psiho, morda je bila želja tudi prevelika, morda tudi zaradi tega neučinkovitost v prvih dveh tretjinah," pa je dejal trener domačih Gorazd Rekelj.

Naslednja tekma teh ekip v državnem prvenstvu bo 10. decembra, ko bodo gostitelji Ljubljančani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.