Zmaji prigarali zmago v Beogradu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Crvene zvezde so v šestem krogu lige Aba izgubili proti Union Olimpiji s 73:77 (19:10, 30:28, 53:49).
Oglej si celoten članek

Prvi koš na tekmi je šele po minuti in 50 sekundah dal Zack Wright, kar je dalo pogum njegovim soigralcem, zadela sta še Sava Lešić in Miha Lapornik, po 7:0 za Olimpijo pa je klop Crvene zvezde vzela minuto odmora. Po njej so dali štiri točke, gosti so odgovorili s tremi, v osmi minuti pa je bilo 10:10. Še v isti minuti je Maik Zirbes zadel za prvo vodstvo Beograjčanov, ki so nato do konca četrtine - gosti so napravili preveč napak, domači so jih z agresivno obrambo povsem onemogočili - dali še sedem točk, Olimpija nobene.

V uvodnih minutah druge četrtine je Crvena zvezda še držala lepo prednost, ki pa so jo Ljubljančani vztrajno zmanjševali. Ko je Gregor Hrovat zadel trojko, je bilo že 25:26, še ena trojka gostov, takrat je bil uspešen Sašo Zagorac, pa je pomenila vodstvo zmajčkov (28:26). Vendar so domačini do konca prvega polčasa dali še štiri točke za prednost pred drugim delom.

Drugi del tekme je Hrovat odprl s trojko za vodstvo 31:30, nato pa so pobudo prevzeli domači. Prednosti niso več zapravili, niso pa si priigrali višje prednosti, saj so vsako razliko, ki so jo napravili, igralci Gašperja Potočnika "pokrili".

Osem minut in 31 sekund pred zadnjim zvokom sirene je Lapornik s trojko svojo ekipo popeljal v vodstvo z 58:55, prednost pa je zadržala do 67:68. Ljubljančani so z novo trojko spet prišli v prednost, Gal Mekel je 1:06 minute pred koncem še zadel za 71:70, nato pa je pet točk dal Wright, vmes dobil še pomemben skok sedem sekund pred koncem, pridobil nekaj časa, slavje zeleno-belih pa se je začelo.

"Čestitke mojim igralcem za prikazano. Mislim, da so dali svoj maksimum. Odigrali so tako kot smo se dogovorili, predvsem strpno. Praktično celotno srečanje smo kontrolirali igro Crvene Zvezde, kar vsekakor ni lahko, še posebej v njihovi domači dvorani. Prenesli smo naše ideje na parket in, ker so vsi verjeli v to, so bili nagrajeni z zmago. Zelo mi žal, da se je poškodoval Luka Mitrović, upam, da ni kaj hujšega in želim mu čim hitrejše okrevanje. Zmaga je nagrada za vse dosedanje delo. Jutri je že nov dan, hitro moramo pozabiti to tekmo in se osredotočiti že na naslednjo," je po tekmi dejal trener Ljubljančanov Potočnik.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto proti Budućnosti.

Liga Aba, 6. krog:

Crvena zvezda : Union Olimpija 73:77 (19:10, 30:28, 53:49)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.