Zmaji so dobili tekmece

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije bodo v EuroCupu nastopali v skupini D skupaj s Himkijem iz Moskve, turškim Bešiktašem, Zenitom iz Sankt Peterburga, Rigo ter madžarskim Szolnokijem.
Oglej si celoten članek

Tekmovanje v EuroCupu se bo začelo 14. oktobra, prvi del pa bo končan 17. decembra. Iz vsake ob šestih skupin, ki so letos razdeljene po geografskem načelu, se bodo v nadaljevanje uvrstile po štiri najboljše ekipe.

Kje in kdaj bo Union Olimpija kot edini slovenski predstavnik začela evropsko sezono, bo znano v prihodnjih dneh. Je pa jasno, da bo morala prvo domačo tekmo zaradi kazni po lanskem incidentu Zorana Predina odigrati pred praznimi tribunami.

Trener Aleš Pipan, ki je v prejšnji sezoni, ko je v evropskem pokalu nastopalo še 48 moštev, ekipo popeljal v drugi del tekmovanja, ima tudi letos podobne cilje. "Vse ekipe v evropskem pokalu, še posebno v naši konferenci in skupini, so izjemno kakovostne. Naš primarni cilj je, da pustimo dober vtis in poskušamo premagati vse nasprotnike na vsaki tekmi. S tem bi si zagotovili mesto v drugem delu," pravi Pipan.

Direktor kluba Matevž Zupančič se je udeležil žreba v Barceloni. "Pričakali smo ga malce nejevoljni, saj nas je vodstvo tekmovanja letos uvrstilo v vzhodno konferenco, kjer nastopajo resnično močne ekipe, stroški organizacije pa so hkrati precej višji kot na zahodu. Vseeno se je izšlo zelo dobro, saj je skupina D atraktivna, nasprotniki pa močni. So hkrati tudi premagljivi, tako da z veseljem čakamo začetek tekmovanja," je dejal Zupančič.

Skupina A:
Cantu, Gran Canaria, Telnet Oostende, Asvel, Nancy, Baskets Bonn

Skupina B:
Brose Baskets, Zaragoza, Virtus Rim, Strasbourg, Pariz Levallois, Quakenbrück

Skupina C:
Nymburk, Sevilla, Reggio Emilia, Charleroi, Dijon, Oldenburg

Skupina D:
Himki, Bešitkaš, Zenit St. Peterburg, Riga, Union Olimpija, Szolnoki

Skupina E:
Lietuvos Rytas, Banvit, Volgograd, Partizan, Hapoel Jeruzalem, Ploiesti

Skupina F:
Lokomotiv Kuban, Pinar Karsiyaka, Budućnost, Ventspils, Zielona Gora, PAOK

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.