Zmaji spet za gol prekratki: Gradec odnesel poln plen

Foto: EPA
Foto: EPA
Hokejisti Telemacha Olimpije so v nizu gostovanj po Avstriji v ligi Ebel nocoj izgubili proti Graz 99ers (1:2). Edini gol za prepričljivo zadnje zeleno-bele je v prvi tretjini zabil Jeff Ulmer.
Oglej si celoten članek

Po torkovem gostovanju na Češkem in včerajšnjem v Celovcu, Ljubljančani niso imeli niti 24 ur do novega obračuna v Gradcu. Ob dejstvu, da je kar nekaj igralcev na bolniški (Scott Howes, Aleš Mušič, Matej Hočevar in Miha Pesjak) in da Ljubljančani igrajo le na tri petorke, je to res uničujoč ritem, ki pa se to pot v Gradcu ni posebej pokazal, kajti vseh 60 minut so bili zmaji enakovreden nasprotnik.

Domači so prvi gol dosegli v četrti minuti, sodniki pa so ga priznali, čeprav je plošček Jerry Kuhn že pokril, a ga je Ryan Kinasewitch vseeno potlačil v mrežo. Sodniki so se nekaj časa posvetovali, a ga na koncu priznali, čeprav so Ljubljančani zahtevali, da si ogledajo video posnetek.

Slaba igra z igralcem več

Po tem so zmaji zaigrali bolj kompaktno, ob igralcu več je Jeff Ulmer plošček pospravil v mrežo in izenačil na 1:1. V 12. minuti bi lahko povedli, a Judd Blackwater ob desni vratnici ni zadel. V 15. minuti sta na kazenski klopi sedela Andrej Hebar in Boštjan Groznik, domači so napadali z dvema igralcema več, a v tem času niso sprožili niti enega strela proti Kuhnu.

V drugem delu bi Ulmer v 24. minuti ponovno lahko dosegel gol, a je bil domači vratar na mestu. Zmaji so dvakrat napadali z igralcem več, a so ostali brez strela. V zadnjem delu so gostitelji prišli do igralca več, Kinasewich pa je z bližine premagal Kuhna.

Zaključni pritisk brez uspeha

Gosti so lovili izenačenje, bili blizu v 48. minuti, ko je protinapad nenatančno zaključil Nick Ross, v zadnjih trenutkih pa niso uspeli izkoristiti številčne prednosti, ko so iz gola potegnili Kuhna in igrali s šestimi igralci.

Napornega tedna za Ljubljančane pa še ni konec, v nedeljo se bodo na domačem ledu pomerili z Znojmom.

Liga Ebel, 21. kolo:

Graz 99ers : Telemach Olimpija 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Kinasewich (4, 46); Ulmer (10)

Red Bull Salzburg : VSV Beljak 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)
Vienna Capitals : Orli Znojmo 4:3 (0:0, 2:3, 1:0, 1:0)
Dornbirner : Innsbruck 6:2 (5:0, 1:0, 0:2)
Black Wings Linz : Bolzano 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.