Aluminij hitro razbit, preobrat Domžal, Gorica na dnu

Foto: Profimedia Olimpija Ljubljana.
Olimpija Ljubljana.
V uvodni nedeljski tekmi elitne slovenske lige je Olimpija doma zanesljivo ugnala Aluminij. Domžale so v gosteh premagale Ankaran. Celjani so bili doma boljši od Gorice, ki ostaja brez točke.
Oglej si celoten članek

Navijači ljubljanske Olimpije bodo po tretji tekmi državnega prvenstva še bolj optimistični. Njihovi ljubljenci so prišli še do tretje zmage, ostali na vrhu lestvice (imajo toliko točk kot Maribor), dosegli pa skupaj že devet zadetkov. Danes so jih Kidričanom nasuli štiri (4:0) in tako se je nadaljeval niz neuspešnih predstav Aluminija v Ljubljani. Na zadnjih petih prvoligaških tekmah tam še ni zmagal oziroma sploh ni dosegel gola.

Ljubljančani so v prvem polčasu povsem prevladovali, imeli žogo izrazito več v svoji posesti, sprožili deset strelov, posebej v prvih 20 minutah pa so bili tudi izjemno strelsko razpoloženi, saj so že v tem obdobju dosegli tri zadetke, ob tem pa zapravili še nekaj drugih obetavnih akcij.

Potop Kidričanov se je začel v osmi minuti, ko je Goran Brkić izvedel prosti strel z več kot 25 metrov malce z leve strani in žogo poslal v bližnji zgornji kot tekmečevih vrat. Za Brkića je bil to drugi zadetek v sezoni.

Sedem minut pozneje je Olimpija vodila že z 2:0, ko je po Brkićevem kotu nekoliko srečno s trupom oziroma s prsmi žogo v mrežo preusmeril Kenan Bajrić. Štiri minute pozneje pa se je še tretjič v sezoni med strelce vpisal Issah Abass, potem ko je zadel iz bližine po podaji Stefana Savića z desne strani.

V 29., 33. in 35. minuti so bili domači prek Ricarda Alvesa, Savića in Brkića premalo natančni, na drugi strani pa velja omeniti le poskus Vedrana Meseca iz 17. minute, ko je Nejc Vidmar strel z dobrih desetih metrov lepo obranil, in Matica Vrbanca, ki je v 38. minuti žogo poslal malo mimo gola.

V uvodu drugega polčasa so ob visokem zaostanku Kidričani več igrali, bili več pri žogi, toda pravih priložnosti domači niso dopustili. Zato pa je v 64. minuti Olimpija povedla že s 4:0, potem ko je Nik Kapun sprožil s skoraj 30 metrov in žogo od prečke poslal v mrežo Aluminija.

V 82. minuti je zaradi težav s krči moral z igrišča Alves, kar je ob že izkoriščenih menjavah pomenilo, da so domači zadnje minute tekme igrali z igralcem manj. Gostje pa tega niso znali izkoristiti, v 87. minuti je sicer streljal Marko Nunić od daleč, a Vidmar ni imel nobenih težav, minuto pozneje pa je bil igralec Aluminija nenatančen. Na drugi strani je v 90. minuti Alexandru Cretu prav tako od daleč le malce ogrel dlani Luke Janžekoviča.

Olimpija bo v 4. krogu v soboto gostovala v Kranju, Aluminij pa bo dan prej gostil Celje.

Ankarančani zdržali en polčas

Foto: NK Domžale/Facebook Ankaran Domžale

Nogometaši Ankarana Hrvatinov, ki začasno domujejo v precej oddaljenem Dravogradu, tudi po tretji tekmi v PLTS ostajajo brez zmage in pri eni točki. Tokrat so za tekmeca imeli "evropske" Domžale in dvoboj proti njim dobro začeli, a so gosti v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto in prišli do druge zmage v sezoni (1:3).

Tekma se je začela po godu domačih nogometašev. Rok Kidrič se je v peti minuti lepo znašel v kazenskem prostoru Domžal in žogo vrnil na dobrih deset metrov od gola, kjer je bil Mihovil Klapan in jo poslal v domžalsko mrežo.

V nadaljevanju so imeli gosti pobudo, več žogo v svoji posesti, toda z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov Jana Repasa in Adama Gnezde Čerina pravih priložnosti ni bilo. V 40. minuti pa so gosti vendarle zasluženo izenačili, ko je Repas žogo lepo podal med dvema branilcema domačih v kazenski prostor, kamor je pritekel Lovro Bizjak in z leve strani zadel za 1:1.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Bizjak je prodrl proti kazenskemu prostoru, podal na prvo vratnico do Ivana Firerja, ta je žogo vrnil v sredino do osamljenega Luke Volariča, ki je žogo mirno poslal v spodnji desni kot vrat domačih.

V 61. minuti so precej podjetnejši Domžalčani še povišali prednost, s približno 20 metrov je do strela prišel Repas, sprožil iz prve, žoga je na poti do gola oplazila še njegovega ležečega soigralca Gnezdo Čerina in končala v mreži.

V 77. minuti je razpoloženi Repas prišel do novega strela, tokrat malce z leve strani s približno desetih metrov, a zadel le zunanji del mreže, v 79. minuti pa mu je strel z glavo Matej Paal obranil. Tri minute pozneje je na drugi strani z glavo poskusil Erik Gliha, a meril previsoko. V 85. minuti je do žoge tri metre od domžalskega gola prišel Gal Primc, toda jo slabo zadel in poslal visoko čez vrata.

Ankarančani bodo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostili Maribor, Domžalčani pa Gorico.

Celjani prek Cveka do prvih točk

Foto: NK Celje NK Celje ND Gorica

Dvoboj ekip, ki sta bili v tej sezoni še brez točke, je pripadel Celjanom (1:0). Ti so do odločilnega gola prišli po desetih minutah drugega polčasa, prednost pa so znali obdržati do konca, pa čeprav so se Novogoričani trudili izenačiti in imeli (jalovo) pobudo. Celjani so tako ohranili dober niz proti Gorici, saj so proti njej ostali neporaženi že osmo tekmo zapovrstjo.

Prvi polčas ni posebej navdušil. Ekipi sta precej poredkoma prihajali do obetavnih akcij, posledično tudi nevarnih strelov ni bilo prav veliko. Pri Celjanih je bil še najnevarnejši Jucie Lupeta v tretji minuti, ko je z malce "akrobatskim" poskusom žogo dvignil čez Grego Sorčana, a jo poslal mimo gola.

Gosti pa so nevarneje zagrozili dvakrat. V 11. minuti je Rifet Kapić lepo podal do Leona Mariniča, ki je z desne strani kazenskega prostora žogo le za malo poslal mimo nasprotne vratnice. V 40. minuti pa je do strela iz bližine prišel še Dejan Žigon, toda Matjaž Rozman je ostal nepremagan.

V uvodu drugega polčasa je najprej sprožil Žigon z roba kazenskega prostora, a je bil Rozman na mestu, po še nekaj neuspešnih strelih na obeh straneh pa je v 55. minuti najprej Rudi Požeg Vancaš oddal žogo na desno stran kazenskega prostora do Lupete, ta jo je po tleh poslal v petmetrski prostor, kjer je do nje prišel Lovro Cvek in jo zabil v mrežo za celjsko vodstvo z 1:0.

Novogoričani so se nato sicer trudili, imeli pobudo in tudi kar nekaj strelov proti celjskim vratom, a so bili vsi preslabi, premalo natančni ali pa končali v bloku domačih branilcev.

Celjani bodo v 4. krogu v petek gostovali v Kidričevem, Gorica pa dva dni pozneje v Domžalah.

Prva liga TS, 3. kolo:

Olimpija Ljubljana - Aluminij 4:0 (3:0)
Brkić 7., Bajrić 15., Abass 19., Kapun 64.

Ankaran Hrvatini - Domžale 1:3 (1:1)
Klapan 4.; Bizjak 40., Volarič 47., Repas 61.

Celje - Gorica  1:0 (0:0)
Cvek 55.

Maribor - Rudar Velenje 1:0 (1:0)
Vrhovec 12.

Krško - Triglav 1:1 (0:1)
Škrbić 56.; Poplatnik 14./11m

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 9 točk
2. Maribor 9
3. Rudar Velenje 6
4. Domžale 6
5. Krško 4
6. Aluminij 3
7. Celje 3
8. Triglav Kranj 2
9. Ankaran Hrvatini 1
10. Gorica 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.