Zmaji v Španiji proti Solskjaerju

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nogometaši Olimpije so v četrtek odšli na priprave v špansko letovišče Benidorm, kjer jih jutri že čaka prva prijateljska tekma. V sklopu turnirja Copa del Sol 2012 se bodo pomerili z Moldejem, ki ga vodi nekdanji norveški reprezentant in bivši zvezdnik Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.
Oglej si celoten članek

"Danes dopoldne so trenirali vsi, vseh 25, kar je pomembno, v celotne treninge se že vključujeta Lovrečič in Omladič, čeprav je pri Niku še precej zaostanka za ostalimi. S časom bo nadoknadil zamujeno. Danes skušamo že maksimalno izkoristiti dobro vreme in dober teren. Predvsem za taktične zamisli," je v premoru med prvim in drugim treningom v Benidormu dejal trener Olimpije Bojan Prašnikar, ki je zadovoljen s pogoji v španskem letovišču in želi s svojimi varovanci v naslednjih dveh tednih opraviti kar največ dela.

"Vsi treningi bodo na igrišču, saj moramo narediti korak naprej v organizaciji igre, v taktičnem in tudi v individualnem tehničnem smislu," pravi vodja strokovnega štaba Olimpije. Proti Moldeju ga po dveh prijateljskih tekmah s slovenskima nižjeligašema čaka najtežja preizkušnja do zdaj v njegovem tretjem obdobju na klopi zeleno-belih. "Prvo tekmo igramo z Norvežani. Pričakujemo, da gre za podoben slog otoškemu nogometu, tudi na to se moramo pripraviti. Imamo različne nasprotnike in temu se bomo morali prilagoditi. Bomo pa skušali nasprotniku, kolikor bo mogoče, vsiliti svoj način igre," napoveduje nekdanji slovenski selektor.

"Počasi, iz dneva v dan se bolj približujemo tekmovalnemu ritmu in iz tega vidika bomo tudi izkoriščali čas tukaj. Zagotovo bomo uporabili vseh pet menjav, če bo še kakšna več, pa je dobro, da ni kakšnih nepredvidenih težav. Ne bomo pa igrali z dvema postavama. Vendarle gre za zahtevne tekme, poleg tega pa moramo skrbeti za to, kako napredovati s svojo igro in biti konkurenčen na turnirju," je nekaj ciljev predstavil Olimpijin strateg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:41 27. Januar 2012.

    Oh Ole, kje so tisti časi ko si zabijal za največji klub na svetu. :'( GGMU!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.