Zmaji vzeli skalp veliki Valencii

Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski pokal Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka Foto: Saša Despot (Union Olimpija - Valencia) eurocup evropski poka
Košarkarji Uniona Olimpije so v tretjem krogu evropskega pokala zabeležili drugo zmago. V Stožicah so premagali špansko Valencio s 67:64 (14:14, 30:28, 53:40).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so z drugo zmago v evropskem pokalu prekinili niz treh porazov, predvsem pa sebi in najbolj zvesti publiki dokazali, da lahko premagajo tudi na papirju precej močnejše tekmece. V Stožicah so namreč ugnali prvega favorita skupine C in eno boljših španskih ekip Valencio.

Za varovance Aleša Pipana je to šele tretja zmaga v devetih tekmah v tej sezoni, hkrati pa sila pomembna v želji po osvojitvi enega od prvih treh mest v skupini, ki vodijo v nadaljevanje evropskega pokala.

Zmaga je nadvse spodbudna tudi zaradi peklenskega ritma tekem v novembru. V naslednjem mesecu bodo Ljubljančani odigrali devet tekem, od tega le tri pred domačo publiko. Najprej jih čakajo tri zaporedna gostovanja, v soboto pri Igokei, naslednji teden v evropskem pokalu v Nemčiji ter 9. novembra še pri madžarskem predstavniku v ligi Aba. Naslednjo domačo tekmo bodo tako igrali šele 13. novembra proti Parizu. V regionalnem tekmovanju bodo v novembru gostitelji le proti močni Cedeviti (23. 11.), v evropskem pokalu pa z Asvelom (27. 11.).

Ni zmage brez drame

Uspeh Ljubljančanov je povsem zaslužen, čeprav tudi tokrat ni šlo brez drame. In to kljub temu, da so zeleno-beli sedem minut pred koncem tekme vodili že s 17 točkami razlike. Valencia je namreč v petih minutah naredila delni izid 15:0 in se štiri minute pred koncem tekme približala na 57:55.

Rešitelji so bili tokrat najboljši strelec Uniona Olimpije Alex Stepheson (18 točk, 11 skokov, met za dve točki 8:10), ki je prekinil petminutni strelski post, Dragiša Drobnjak, ki je vrnil upanje v uspeh (61:55), Jakov Vladović, ki je s trojko minuto in 20 sekund pred koncem oddaljil Špance na 64:57, in Deividas Gailius (14 točk), ki je dvanajst sekund pred zaključkom potrdil zmago s črte prostih metov.

Prvič v sezoni je za Ljubljančane, ki so zgrešili kar 14 prostih metov, zaigral tudi največja okrepitev, ameriški organizator igre Cedric Jackson, ki je v prvih 18 minutah po poškodbi dosegel sedem točk in dokazal, da je lahko pomemben člen v ekipi Aleša Pipana.

Evropski pokal, 3. kolo:

Union Olimpija : Valencia 67:64 (14:14, 16:14, 23:12, 14:24)
Stepheson 18, Gailius 12; Lafayette in Sato 13

Varese : Asvel 78:85 (19:22, 18: 29, 20: 16, 21:18)
Coleman 23, Clark 16; Jackson 15, Sy 12

Paris : Ulm 68:78 (24:16, 9:27, 18:15, 17:20)
Williams 22, Ewing 14; Schwethelm 12, Sosa 10

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.