Zmaji z zmago do napredovanja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. kolu EuroCupa prišli do pete zmage in si dokončno zagotovili preboj v naslednji krog tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so bili tokrat na domačem parketu boljši od Szolnokija. Madžari so se s četo Aleša Pipana enakovredno kosali 12 minut do rezultata 29:29, a so jim nato zmaji do konca prvega polčasa dovolili le še dve točki, sami pa so jih v zadnjih osmih minutah druge četrtine dosegli kar 22. Odločilno je voz v pravo smer potegnil Paolo Marinelli z dvema zaporednima zadetima trojkama, ko so je Olimpija oddaljila na 39:29.

Gostitelji so ob glavnem odmoru že vodili z 51:31, v nadaljevanju pa so le še mirno nadzirali potej dvoboja. Marinelli in Marko Marinović sta k zmagi prispevala po 18 točk. Madžari bodo konec tedna v Ljubljani gostovali tudi v ABA ligi.

"Vedeli smo, da so lahko Madžari zelo neugodni z natančnimi meti iz razdalje. V prvi četrtini so držali korak z nami, nato pa smo zaigrali hitrejše in jih z dobro obrambo zaustavili. Prišli smo do lahke zmage, a nas v soboto čaka nova naloga. Moramo se dobro spočiti in brez popuščanja odigrati v podobnem slogu. Vesel sem, da lahko spet pomagam ekipi in upam, da v nadaljevanju sezone ne bom imel več težav," je dejal kapetan Ljubljančanov Dino Murić, ki je ob povratku po poškodbi dobil na voljo nekaj minut. Prvič v tej sezoni je zaigral tudi Jaka Brodnik.

EuroCup, 8. kolo:

Union Olimpija : Szolnoki 89:67 (25:23, 51:31, 67:50)
Marinelli 18, Marinović 18, Omić 13, Hrovat 12; Gipson 14, Wittmann 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.