Zmaji zanesljivo do zmage

Foto: Žurnal24 pavic ozbolt Foto: Žurnal24 bavcic Foto: Žurnal24 bavcic Foto: Žurnal24 bavcic Foto: Žurnal24 lalic balazic Foto: Žurnal24 balazic Foto: Saša Despot Subotić Kučan Žorga finale Tivoli Union Olimpija Krka Foto: Žurnal24 dzikic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 dzikic Foto: Žurnal24 zdovc djordjevic Foto: Žurnal24 Krkaši so potrebovali kar pet srečanj, do so prvič letos ugnali Union Olimpijo. Foto: Žurnal24 navijaci Foto: Žurnal24 Ljubljanski trener se zaveda, da njegovo moštvo do naslova čaka še dolga in napo Foto: Žurnal24 peticija Foto: Žurnal24 ikonic Foto: Žurnal24 balazic bavcic Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt (levo, v obrambi) pravi, da je bilo ravno branjenje koša izjemno pom Foto: Žurnal24 dragon ladies Foto: Žurnal24 ikonic Foto: Žurnal24 ikonic Foto: Žurnal24 pavic Foto: Žurnal24 lalic Foto: Žurnal24 markovic klobucar bavcic
Olimpija je na prvi tekmi finalne serije lige Telemach prišla do zanesljive zmage nad novomeško Krko. Dolenjci so v tretji četrtini sicer povedli za točko, toda za popolni preobrat jim je zmanjkalo moči.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije vodijo z 1:0 v finalu lige Telemach. Do šestnajste zvezdice prvaka Slovenije jih ločita še dve zmagi. Naslednja tekma bo v dvorani Marof v Novem mestu v torek ob 19.30, tretja pa prihodnji četrtek znova v Ljubljani.

Utrinke s prve finalne tekme lige Telemach si lahko ogledate v zavihku Galerija.

V dvorani Tivoli se je na enem od zadnjih srečanj v hramu slovenskega športa, saj se bo Union Olimpija, če bo klub preživel najhujšo krizo v vsej svoji zgodovini, naslednjo sezono preselila v Stožice, zbralo približno 1200 gledalcev. Večina jih je pred dvorano podpisala peticijo, ki so jo v podporo klubu pripravile legenda slovenske košarke, izkupiček od prodanih vstopnic pa bo klub namenil za pokritje najnujnejših stroškov mladinske in članske ekipe.

Prva tekma je zelo pomembna in lahko bi jo tudi prej končali, a smo imeli nekaj smole na koncu. Krka igra consko obrambo, težko nas brani mož na moža, s tem pa tudi počivajo in nam povzročajo težave. Spet smo imeli težave s centri, saj so Lalića takoj, tudi po njegovi neumnosti, obremenili z osebnimi napakami. Mi smo imeli nekaj svetlih točk, držali smo konstanten ritem v obrambi in, če bomo tako igrali v obrambi tudi v nadaljevanju, se lahko nadejamo novih zmag, nas pa čaka še dolga pot.
Jure Zdovc, Trener Olimpije

Ljubljančani so bili z izjemo uvodnih dveh košev Krke večji del tekme v prednosti. Do konca prve četrtine so si priigrali devet točk naskoka, ker pa je Krka tudi v drugih desetih minutah komaj kaj zadela v koš, pa je razlika do odmora narasla na enajst točk. Novomeščani so imeli v prvem polčasu vsega 25 odstotni met iz igre in če ne bi prevladovali pod obročema, bi bila lahko razlika še precej višja.

Uvodne minute nadaljevanja niso prinesle spremembe in ko je Union Olimpija povedla s 43:29 in imela v protinapadu idilično priložnost za povišanje vodstva, je kazalo na gladko zmago domačih. Toda gostje se niso predali. Z agresivno obrambo, predvsem pa s prevlado na centrskih pozicijah, so do 29. minute povsem izničili razliko. Izenačili so na 46:46, a tu znova nerazumljivo popustili. Union Olimpija si je v dveh minutah zadnje četrtine znova priigrala lepo prednost (58:49) in jo z rutinirano igro zadržala do konca. Krka je tako izgubila tudi četrto srečanje z Union Olimpijo v tej sezoni. Poražena je bila tako v pokalu Spar kot v dveh tekmah lige za prvaka in zdaj prvič še v finalni seriji na tri zmage.

"Finale se igra na tri dobljene tekme in potrebno je zdržati vse, tudi poraze. Imeli smo nekaj trenutkov, ko bi lahko prelomili tekmo, kar nam ni uspelo, a se ne predajamo. Imeli smo nekaj težav s kontrolo v raketi, ko bomo to popravili, bo Unionu Olimpiji verjetno težje. Z nekimi elementi naše igre sem zadovoljen, zato lahko pred prepolnim Marofom računamo na dobro partijo in upam tudi na zmago," je svoje misli po tekmi povzel trener Krke, Aleksandar Džikić.

Liga Telemach, finale DP, 1. tekma:

Union Olimpija  : Krka  68:62 (19:10, 36:25, 53:49)
Ilievski in Ožbolt po 13, Lalić 11; Smiljan Pavič, Jure Balažič in Miloš Marković po 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.