Zmaji že sedem točk za Mariborom

Foto: EPA
Foto: EPA
Zadnja tekma četrtega kola Prve lige med Nafto in Olimpijo se je končala z remijem (1:1). Že v soboto so se nove, četrte zmage veselili Mariborčani, ki imajo tako pred Ljubljančani že sedem točk prednosti. Do prve zmage tudi HiT Gorica.
Oglej si celoten članek

Gosti so prvi uprizorili resnejši napad, ko je Nik Omladič z dolgo podajo zaposlil Matica Finka, njegov močan strel pa je Aleš Ajlec odbil v kot. Ljubljančani so imeli obetaven napad tudi v 21. minuti; Boban Jović je podal z desne strani, Dragan Čadikovski pa je v naletu iz težkega položaja sprožil visoko čez vrata. Tri minute pozneje je kapetan zmajev Dalibor Radujko zapravil izjemno priložnost za vodstvo Olimpije, saj je po Omladičevi podaji z desne strani s treh metrov meril čez gol. Sledile so minute Lendavčanov. V 29. minuti se je Arpad Vaš odločil za strel z dobrih 20 metrov, Džafić je bil že premagan, a se je po silovitem strelu zatresla le vratnica. V naslednjem napadu je Boštjan Zelko z glavo sprožil mimo desne vratnice, Nafta pa se je povsem otresla začetnega "rešpekta" in vse nevarneje ogrožala ljubljanska vrata. Po napaki Dareta Vršiča v 38. minuti je darilo zapravil Vedran Vinko, ko je iz polvoleja slabo streljal v naročje dobro postavljenega Džafića. Zadnjo priložnost prvega dela je imel Vršič, ki je dobro meril z 20 metrov, a se vratar Ajlec ni pustil presenetiti.

Po desetih minutah otipavanja v drugem polčasu so gosti v 57. minut povedli. Ljubljančani so na hitro izvedli prosti strel in poslali v ogenj Davorja Škerjanca. Ta je bil neulovljiv za domačo obrambo in z 12 metrov ob dotiku vratarja Ajleca zadel domačo mrežo. Veselje gostov pa je bilo kratko, saj je Roland Polareczki po vsega nekaj minutah na igrišču izenačil. Madžar je bil hitrejši od Milana Anđelkovića in mimo Džafića potisnil žogo v mrežo. Gostje so zatem prevzeli pobudo, domači pa preživljali težke trenutke, čeprav niti Olimpija ni imela izrazite priložnosti. Štiri minute pred koncem je za nekaj razburjenja domačih poskrbel glavni sodnik Darko Čeferin, ki naj bi neupravičeno (zaradi prepovedanega položaja) prekinil obetaven napad Nafte. Tako je ostalo pri delitvi točk, kar je uspeh za mlado ekipo Nafte, čeprav je v sodniškem dodatku prav ta bila blizu zmage, a je goste z zaporednima izvrstnima obrambama rešil Džafić.

Triglavani "grozili", Mariborčani zadevali

Tekmo so precej bolje začeli Kranjčani, ki so že v peti minuti zapravili imenitno priložnost za vodstvo. Dejan Burgar je po globinski podaji sam stekel proti Jasminu Handanoviću, a je bil slednji v tem dvoboju uspešnejši. Gorenjci so nanizali še nekaj bolj ali manj nevarnih akcij, Štajerci pa se v teh trenutkih niso pokazali v ravno "šampionski" luči. Med 28. in 33. minuto je Triglav znova pritisnil proti vratom Maribora, poskusili so Alen Krcić, Robert Najdenov in dvakrat Dragan Ovčina, prav prvi strel slednjega pa je dodobra namučil Handanovića. Kazen za vse zgrešene strele je sledila v zadnji minuti prvega dela, ko so Mariborčani - boljši tekmec v zadnjih minutah prvega polčasa - povedli prek Roberta Berića. Ta je z glavo zadel iz bližine po akciji Agima Ibraimija, Aleša Mertlja in Marcosa Tavaresa.

Foto: Saša Despot Dejan Mezga Maribor : Maccabi Haifa V drugem polčasu so Mariborčani zaigrali bolje in v 58. minuti bi lahko Ibraimi podvojil prednost, vendar je s petih metrov zgrešil domača vrata. Sledili so poskusi Berića, Gorana Cvijanovića in Tavaresa, ki so bili nenatančni, Ibraimi pa je meril v okvir, vendar je bil tudi neuspešen. V 71. minuti so gosti le prišli do drugega zadetka, ko je enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko v kazenskem prostoru zakrivil Matic Sever, izkoristil Dejan Mezga. Ritem je po tem zadetku malce padel, kljub temu sta obe ekipi, predvsem mariborska, ki je popolnoma nadzirala dogajanje, imeli še dovolj moči za nekaj poskusov, ki pa niso več spremenili izida.


Zmage so se veselili tudi velenjski knapi, ki so se ubranili silovitega pritiska Mure v drugem polčasu. Muraši so tako zabeležili drugi zaporedni poraz, Rudar pa je prišel še do svoje šeste točke v štirih kolih. Zanesljive (in sploh prve letošnje) zmage so se na domačem stadionu razveselili nogometaši HiT Gorice, ki so z 2:0 odpravili Celjane. Po treh zaporednih zmagah do četrtega kola vodilnih Domžalčanov so ti "le" remizirali z zadnjeuvrščenim Koprom. Mariborčani so sedaj tako sami na vrhu lestvice Prve lige.

Prva liga si, 4. kolo:

Triglav : Maribor 0:2 (0:1)
Berič (44), Mezga (70/11-m)

Rudar Velenje : Mura 05 1:0 (1:0)
Tolimir (17)

HiT Gorica : CM Celje 2:0 (2:0)
Plut (7), Žigon (24)

Domžale : Luka Koper 1:1 (1:0)
Knezovič (20); Osterc (55)

Nafta : Olimpija 1:1 (0:0)
Polareczki (64); Škerjanc (57)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:55 28. Avgust 2011.

    dragi zelenčki. Prvo kot prvo bom izpostavil nekaj. A vas ni sram da je bilo gostojičih navijačev več kot vas? …

  • 23:39 6. Avgust 2011.

    Žabarji, speljite se na barje !

  • 22:30 6. Avgust 2011.

    Pričakovano!<br />Gremo naprej, treba bo še kaj v Evropi postoriti..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.