Zmaličen obraz UFC borke po najboljšem dvoboju vseh časov

Foto: Profimedia Joanna Jędrzejczyk
UFC zvezdnica je bila zaradi gromozanskega hematoma na glavi skorajda neprepoznavna.
Oglej si celoten članek

Kitajska borka mešanih borilnih veščin Weili Zhang je na dogodku UFC 248 prvič v karieri ubranila naslov svetovne prvakinje v slamnati kategoriji.

V oktagonu ji je nasproti stala Joanna Jędrzejczyk, ki je klonila po petih rundah spektakularnega obračuna, po mnenju ljubiteljev in poznavalcev enega izmed najboljših v zgodovini tega tekmovanja.

Zhangova je slavila po deljeni sodniški odločitvi. Dva sodnika sta dosodila rezultat 48:47 v njeno korist, eden pa z enakim izidom v korist Jędrzejczykove.

Kvaliteta same borbe je na koncu ostala v senci naravnost grozljivega izgleda poražene Poljakinje, ki je zaradi brutalnih udarcev v glavo utrpela šokanten hematom. Oteklina je bila tako velika, da je bila sicer simpatična 32-letnica skorajda neprepoznavna.

Foto: Profimedia Joanna Jędrzejczyk

Tudi zmagovalka Zhangova je ni odnesla brez posledic, saj je imela ob koncu praktično zaprti obe očesi.

"Oteklina me je motila. Poskušala sem se boriti naprej, a je kar naraščala in naraščala," je povedala Jedrzejczykova, nato pa športno čestitala svoji nasprotnici.

Poljakinja je po dvoboju morala obiskati bolnišnico, kjer pa se je izkazalo, da ni utrpela resnejših poškodb.

Borki sta si zadali 351 udarcev, kar je tretji najvišji izid v UFC zgodovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.