Zmeda v kolesarskem urniku, dirke se prekrivajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri UCI so se odločili zadržati jedro sezone v svetovni seriji in jo stisniti v tri mesece in pol.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) bo v torek objavila prilagojen koledar sezone 2020 za svetovno serijo, v kateri se bodo dirke po Španiji in Italiji ter nekatere druge velike kolesarske preizkušnje prekrivale, poroča španski športni časnik As, ki je imel dostop do določanja koledarja.

Po navedbah španskega časnika so se pri UCI odločili zadržati jedro sezone v svetovni seriji in jo stisniti v tri mesece in pol z začetkom 1. avgusta na klasiki Strade Bianche po odsekih italijanskih makadamskih cest.

Teden dni pozneje sledi prva od velikih klasik Milano-San Remo, pred začetkom dirke po Franciji pa bosta za pripravo kolesarjem na voljo dirka po Poljski in kriterij Dauphine, ki bosta potekali med 5. in 9. oziroma 12. in 16. avgustom.

Poteza Namesto, da bi vadil za Giro, se je odločil raznašati hrano

Dirka po Franciji se bo med 29. avgustom in 20. septembrom prekrivala z etapno dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, ki služi kot priprava na dirko po Italiji, takoj po koncu Toura pa bo na sporedu SP v kolesarstvu v Švici s kronometrom 23. in cestno preizkušnjo 27. septembra.

Med 3. in 25. oktobrom bo na sporedu Giro, 20. oktobra, torej še pred koncem italijanske pentlje, pa se bo začela dirka po Španiji, kjer sta slovenska kolesarska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar lani zasedla prvo in tretje mesto. Zaključila se bo 8. novembra, torej en teden po koncu klasike Pariz-Roubaix.

Na dokončno potrditev koledarja bo potrebno počakati do 5. maja. UCI bi ga moral izdati že prej, a je pri sestavi koledarja upošteval sprostitvene ukrepe nekaterih držav v zadnjih dneh.

Kolesarstvo Italijani jezni na Francoze: "To je napad na Giro!"

Med dirkama po Italiji in Španiji bodo na koledarju še sicer spomladanske klasike Liege-Bastogne-Liege (4. oktober), dirka Amstel Gold (10. oktober), Gent-Wevelgem (11. oktober) in dirka po Flandriji (18. oktober). Sezona svetovne serije se bo zaključila 14. novembra s klasiko po Lombardiji.

Državna prvenstva v vožnjah na čas in cestnih preizkušnjah bodo predvidoma potekala med 23. in 25. avgustom, kako bodo vključili dirke nižjega razreda, pa pri Asu niso razkrili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.