Znan drugi polfinalist na vzhodu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Miami Heat so se s v polfinalu vzhodne konference pridružili Boston Celtics. Obe moštvi še čakata na svojega nasprotnika.
Oglej si celoten članek

Victor Oladipo in Bam Adebayo sta skupaj dosegla 43 točk za zmago košarkarjev Miami Heat nad Atlanto Hawks s 97:94, s tem pa se je Miami s 4:1 v zmagah uvrstil v drugi krog končnice severnoameriške lige NBA.

Igralcem Hawks v zaključku ni uspelo, da bi izsilili podaljšek. Tako se bo Miami, ki je igral brez zvezdnikov Jimmyja Butlerja in Kyleja Lowryja, v polfinalu na vzhodnem delu lige pomeril z zmagovalcem obračuna med Philadelphio in Torontom.

V Memphisu so domači Grizzlies Minnesoto Timberwolves premagali s 111:109 in povedli s 3:2 v dvoboju, prav tak pa je izid med Phoenix Suns in New Orleans Pelicans.

Prvi favoriti glede na redni del sezone so doma v Phoenixu zmagali s 112:97 in bodo, če bodo slavili še enkrat, v naslednjem krogu igrali z Dallas Mavericks Luke Dončića ali ekipo Utah Jazz. Mavericks vodijo s 3:2.

Sonca so vodila od začetka do konca dvoboja, v katerem je Mikal Bridges 24 od svojih 31 točk dosegel v drugem polčasu, Chris Paul pa je dodal 22 točk, 11 asistenc in tri ukradene žoge. Brandon Ingram je bil z 22 točkami prvi strelec pelikanov.

Foto: Profimedia Chris Paul

Ja Morant je v Memphisu ob neodločenem izidu 109:109 vsega 3,7 sekunde pred koncem z levo roko zadel odločilni koš ter končal na pragu trojnega dvojčka s 30 točkami, 13 skoki in devetimi podajami.

Pred tem do domači zaostajali za 11 točk v zadnji četrtini, nato pa je na sceno stopil Morant, ki je bil nedavno okronan za igralca z največjim napredkom v sezoni, ter zgolj v tem zadnjem delu tekme nanizal 18 točk. Desmond Bane je dodal 25 ročk za Grizzlies, Karl-Anthony Towns pa 28 točk in 12 skokov.

Izidi, prvi krog končnice:
- vzhod:
Miami Heat - Atlanta Hawks                   97:94
(Miami slavil s 4:1 v zmagah)

- zahod:
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves  111:109
(Memphis vodi s 3:2 v zmagah)

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans         112:97
(Phoenix vodi s 3:2 v zmagah)

* ekipe igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.