Znan prvi finalist, Đoković zapravil veliko prednost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrijec Dominic Thiem je prvi finalist zaključnega turnirja sezone ATP v Londonu.
Oglej si celoten članek

V polfinalu je Dominic Thiem po dveh urah in 54 minutah igre premagal prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića s 7:5, 6:7 (10) in 7:6 (5). Avstrijec, tretji igralec sveta in zmagovalec letošnjega US Opna, se bo v finalu v nedeljo ob 19. uri pomeril z zmagovalcem dvoboja med Špancem Rafaelom Nadalom in Rusom Danilom Medvedjevom, ki je na sporedu ob 21.00.

Thiem je v Londonu vzel še tretji veliki skalp. V skupinskem delu je premagal drugega igralca na svetu Nadala ter branilca naslova Grka Stefanosa Cicipasa. To bo njegov drugi zaporedni finale v Londonu - Cicipas ga je lani premagal 6:2, 7:6 - in priložnost za prvi naslov na Nitto ATP Finals.

Đoković, ki je v drugem nizu rešil štiri zaključne žogice, v podaljšani igri tretjega pa zapravil prednost 4:0, bo sezono šestič v karieri končal na prvem mestu lestvice ATP, izgubil pa je možnost za šesti naslov v Londonu, s katerim bi se izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.