Znan še en udeleženec Svetovnega prvenstva 2022

Foto: Epa
Foto: Epa
Na SP v nogometu tudi Avstralci.
Oglej si celoten članek

Na svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo konec leta gostil Katar, so se danes uvrstili še Avstralci. V odločilni tekmi dodatnih kvalifikacij je Avstralija po streljanju enajstmetrovk premagala Peru s 5:4, medtem, ko sta se redni del in podaljšek končala z 0:0.

Tekmo je v dodatni šesti seriji izvajanja enajstmetrovk odločil Awer Mabil. Alex Valera je bil na drugi strani neuspešen in s tem si je Avstralija vnovič priigrala sodelovanje na mundialu.

Foto: Epa Avstralija : Peru

Na SP bo Avstralija igrala v skupini D skupaj s Francijo, Dansko in Tunizijo ter upala na ponovitev leta 2006, ko so se Avstralci prvič v zgodovini prebili v osmino finala.

Med udeleženci svetovnega prvenstva ostaja odrto le še eno vprašanje. Tega bosta v torek na medsebojnem obračunu razrešila Nova Zelandija in Kostarika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.