Znan uradni datum nadaljevanja Serie A, čaka se le potrditev vlade

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijanski prvoligaši si želijo nadaljevanje lige 13. junija.
Oglej si celoten članek

Potem ko so italijanski nogometni prvoligaši danes dobili zagotovilo, da bodo 18. maja lahko začeli skupne treninge, so se sami na videokonferenci strinjali, da bi zaradi novega koronavirusa prekinjeno sezono nadaljevali 13. junija, je sporočilo vodstvo lige. Na omenjeni datum bodo nadaljevali pod pogojem, da bodo dobili zeleno luč vlade.

Foto: Twitter samir handanović

V elitni italijanski ligi nastopa 20 klubov. Vodilna Juventus s 63 točkami ter Lazio z 62 točkami sta to sezono odigrala po 26 tekem, tretjeuvrščeni milanski Inter Samirja Handanovića pa tekmo manj in ima 54 točk.

Za mnoge najbolj všečna ekipa sezone Atalanta iz Bergama, pri kateri v zadnjih letih nase zelo opozarja Josip Iličić, je prav tako odigrala 25 tekem in na četrtem mestu zbrala 48 točk.

Foto: Epa Valter Birsa zlom roke

V elitni italijanski ligi so od Slovencev še Valter Birsa (Cagliari, 12.), Jasmin Kurtić (Parma, 9.), Žan Majer (Lecce, 18.) in Rok Vodišek (Genoa, 17.)

Zaradi pandemije so športna tekmovanja v Italiji prekinili 9. marca.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.