Mariborčane v sodnikovem dodatku rešil nekdanji član Olimpije

Foto: Profimedia Amadej Maroša
Na sporedu so povratne tekme četrtfinala slovenskega pokala.
Oglej si celoten članek

Domžalski nogometaši so bili na pragu preboja med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju. Še v sodnikov dodatek drugega polčasa so namreč izbranci trenerja Simona Rožmana proti Mariboru krenili z vodstvom 2:0. A nato je zadel Alexandru Cretu, zaradi zmage vijoličastih na prvem dvoboju v Ljudskem vrtu z 1:0 pa se je tako tehtnica z golom v gosteh prevesila na mariborsko stran. Domžalčani so za napredovanje tako potrebovali še en gol, krenili na vse ali nič in dobili slednje. Njihov nalet je še z enim zadetkom v domači mreži dokončno zaustavil Jasmin Mešanović. 

Domžalčani, ki so doslej dvakrat osvojili pokalni naslov, nazadnje v sezoni 2016/17, so na povratni tekmi sicer povedli v 36. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Adam Gnezda Čerin, žoga je zadela še enega mariborskih branilcev in presenetila nemočnega Kenana Pirića. V 76. minuti so gostitelji podvojili prednost, ko je Senijad Ibričić unovčil enajstmetrovko, ki jo je s prekrškom zakrivil Saša Ivković.

V 83. minuti so tudi gosti zahtevali najstrožjo kazen po prekršku nad Felipejem Santosom, a je niso dobili. Zato pa je v drugi minuti sodniškega dodatka Štajerce, ki so doslej osvojili devet pokalnih lovorik, nazadnje v sezoni 2015/16, rešil Cretu, s strelom z glavo za 2:1. Natančen je bil po podaji s kota. Nato je sledil še uspešno izveden protinapad za 2:2.

Mura še z drugo zmago

Nogometaši Mure so v Fazaneriji premagali Gorico s 3:2 (1:1). Na prvi tekmi so Prekmurci zmagali s 3:0. Novogoričani so bili tako znova plen soboške ekipe. Potem ko jih je Mura kot tretjeligaš izločila že v sezoni 2015/16, jih je zdaj še kot prvoligaš. Prekmurci so si zajetno prednost priigrali že na Primorskem in se tako prebili v pokalni polfinale. V Murski Soboti so se sicer že veselili pokalnega naslova, in sicer v sezoni 1994/95, ko so premagali Publikum.

Foto: Profimedia Amadej Maroša

Tokrat pa so za nov lep uspeh črno-belih z zadetki na povratni tekmi poskrbeli Amadej Maroša v šesti, Tomi Horvat v 51. in Žan Karničnik v 65. minuti. Pri Gorici, ki je bila pokalni prvak že trikrat (2000/01, 2001/02, 2013/14), pa sta v polno zadela Miha Kavčič v 17. in Semir Smajlagić v 82. minuti. Tik pred koncem tekme je bil zaradi prekrška izključen Andrija Filipović.

Dvoboj med Aluminijem in Krškim se je končal brez zadetkov. Lanski finalisti iz Kidričevega so na prvi tekmi v Krškem remizirali z 2:2 in se tako med četverico prebili zaradi več doseženih golov v gosteh.

Dodobra spremenjena ekipa Olimpije, ki brani lovoriko, je bila sicer boljši tekmec proti Kopru, toda v 49. minuti se je znašla v zaostanku, ko je iz bližine odbito žogo v mrežo pospravil Edi Baša. V 60. minuti je po dveh zapravljenih lepih priložnostih izenačil Ivan Lendrić, ki je prav tako zadel iz bližine in postavil končni izid. Že na prvem dvoboju je bilo vprašanje polfinalista rešeno, saj so Ljubljančani v gosteh slavili s 5:0.

Slovenski pokal, četrtfinale, povratne tekme:

Mura : Gorica    3:2 (1:1)       /3:0/
Maroša 6., Horvat 51., Karničnik 65.; M. Kavčič 17., Smajlagić 83.

Domžale : Maribor    2:2 (1:0)         /0:1/
Gnezda Čerin 36., Ibričić 76.; Cretu 92., Mešanović 94.  

Aluminij : Krško   0:0            /2:2/

Olimpija : Koper    1:1 (0:0)            /5:0/
Lendrić 60.; Baša 49.


/.../ - rezultati prvih tekem

* - trenutni izid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.