Znana dva konferenčna finalista

Foto: Profimedia Vegas Golden Knights
V končnici severnoameriške hokejske lige sta znana udeleženca finalnih konferenčnih obračunov.
Oglej si celoten članek

V finale vzhoda se je s skupnim izidom 4:1 v zmagah prebila ekipa Tampa Bay Lightning, v konferenčni finale zahoda pa s skupnim izidom v zmagah 4:2 novinec v ligi NHL Vegas Golden Knights, ki je v prvem krogu izločil Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Floridska ekipa Tampa Bay je na peti tekmi konferenčnega polfinala na domačem ledu s 3:1 premagala Boston Bruins ter napredovala v predzadnji krog letošnje končnice najelitnejšega hokejskega klubskega prvenstva na svetu.

Tekmeca v konferenčnem finalu vzhoda bo dal obračun med Washington Capitals in aktualnim prvakom Pittsburgh Penguins. Prednost si je zagotovila ekipa Washingtona, ki vodi s 3:2 v zmagah.

Zlati vitezi iz igralniške meke Las Vegasa so na poti v prvi konferenčni finale po Kopitarjevih kraljih izločili še San Jose Sharks. Na šesti tekmi v San Joseju so bili hokejisti iz Las Vegasa boljši s 3:0.

Vegas se bo za preboj v premierni veliki finale lige NHL pomeril z boljšim iz obračuna med Nashville Predators in Winnipeg Jets. Kanadska ekipa Winnipeg vodi s 3:2 v zmagah.

Šesti tekmi konferenčnih polfinalov bosta na sporedu v noči na torek.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3:1
(Tampa je napredovala v konferenčni finale z izidom 4:1 v zmagah)

Zahodna konferenca:

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 0:3
(Vegas je napredoval v konferenčni finale z izidom 4:2 v zmagah)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.