Znana je hokejska postava za Soči

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Danes je selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar razkril imena hokejistov, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskem turnirju v Sočiju. Na seznamu brez presenečenj in brez njegovega najmlajšega sina.
Oglej si celoten članek

Okostje ekipe, ki bo prvič v zgodovini na olimpijskih igrah zastopala slovenski hokej, sestavljajo igralci, ki so si nastop v Sočiju priborili na kvalifikacijskem turnirju na Danskem. Iz te ekipe sta izpadla le Gašper Kopitar in Rok Pajič, dodani pa so bili Anže Kopitar, Jan Muršak, Miha Verlič in Anže Kuralt.

Selektor je neizbor Gašperja in tudi nekaterih drugih pokomentiral: "Glede na status, ki ga ima, ni bilo veliko razmišljanja. Če bi igral konstantno, bi bila morda druga zgodba, trenutno pa je samoumevno, da ga ni zraven."

Možnost za spremembe na seznamu še vedno obstajajo, saj poškodbe ne počivajo, kar se zaveda tudi selektor Kopitar: "Če se bo kdo poškodoval, upam, da do tega ne bo prišlo, bomo našli primerno zamenjavo na njegovem mestu. Do zdaj smo vselej imeli dve udarni petorki, zdaj bomo poskušali narediti tri, tudi četrta pa bo močna predvsem za obrambne naloge. Če se bo kdo poškodoval, bomo iskali zamenjavo in premikali igralce iz ene v višjo petorko. Šele takrat bomo objavili ime morebitne zamenjave. Pred začetkom turnirja sicer še lahko kdo pride v reprezentanco, med samim turnirjem pa ne."

A. Kopitar se jim bo pridružil 8. februarja

Sestavljen je tudi načrt za priprave pred olimpijskim turnirjem. "Tretjega februarja bo potekal dan slovenskega hokeja, na tej prireditvi se bomo tudi zbrali. Naslednji dan potujemo v Soči, od 5. do 13, ko bo na sporedu prva tekma, pa bomo trenirali v dvoranah, ki so tam namenjene hokejskim tekmam. Urnik je že narejen. Nekajkrat bomo trenirali dvakrat na dan, po začetku turnirja pa enkrat. V Sloveniji ne bomo imeli treningov, vsi bodo opravljeni v Rusiji," je obelodanil selektor.

Starejši od bratov Kopitar se bo ekipi priključil 8. februarja, na dan, ko bo Sloveniaj odigrala tudi trening tekmo z Avstrijci. Ta tekma ne bo imela tekmovalnega naboja, služila bo le za trening. Selektor je ob tem iskreno spregovoril tudi o cilju slovenske reprezentance v Sočiju.

"V Vojensu se nam je na kvalifikacijah zgodilo nekaj velikega, a to ne pomeni, da v Soči odhajamo zato, da bi se 14 dni imeli 'fletno'. To je čast, privilegij, da zastopamo državo na tako velikem tekmovanju. Naredili bomo vse za optimalno pripravo na turnir, za to, da bomo konkurenčna ekipa, dali bomo svoj maksimum. Vsaka točka na tekmah v predtekmovanju pa bo zelo dobrodošla. Pred začetkom se vsekakor ne bomo predali in to kljub temu, da vemo, kdo so naši tekmeci."

Ekipa Slovenije za OI v Sočiju:

Vratarji: Luka Gračnar (Salzburg/Ebel – AVT), Andrej Hočevar (Epinal/FRA), Robert Kristan (Nitra/SLK)

Branilci: Blaž Gregorc (Pardubice/ČEŠ), Sabahudin Kovačević (Sary Arka Karaganda/VHL – KAZ), Aleš Kranjc (Köln/NEM), Žiga Pavlin (Troja Ljungby/ŠVE II), Matic Podlipnik (Dukla Jihlava/ČEŠ II), Klemen Pretnar (VSV Beljak/Ebel – AVT), Mitja Robar (Krefeld/NEM), Andrej Tavželj (Rouen/FRA)

Napadalci: Boštjan Goličič (Briancon/FRA), Žiga Jeglič (Ingolstadt/NEM), Anže Kopitar (Los Angeles/NHL – ZDA), Anže Kuralt (Epinal/FRA), Jan Muršak (CSKA Moskva/KHL), Aleš Mušič (Olimpija/Ebel), Žiga Pance (Bolzano/EBEL – ITA), Tomaž Razingar (Troja Ljungby/ŠVE II), David Rodman (Oskarshamn/ŠVE II), Marcel Rodman (Schwenningen/NEM), Robert Sabolič (Ingolstadt/NEM), Rok Tičar (Köln/NEM), Jan Urbas (München/NEM), Miha Verlič (Olimpija/Ebel)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:49 7. Januar 2014.

    Mislm da je že cajt da se v reprezentanco pokliče Krošlja namest Hočevarja!!!!!!

  • zic
    12:25 6. Januar 2014.

    Izpadel je tudi Gal Koren.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.