Znana še zadnja reprezentanca, ki bo igrala na Svetovnem prvenstvu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kot zadnja na SP v nogometu še Kostarika.
Oglej si celoten članek

Znanih je vseh 32. držav udeleženk letošnjega zaključnega turnirja svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju. Kot zadnja se je danes v Dohi na SP prebila Kostarika, ki je z 1:0 (1:0) ugnala Novo Zelandijo.

Nova Zelandija je imela na odločilni tekmi tudi veliko nesreče, saj je bila prepričljivejša in nevarnejša, a je obramba okrog vratarja Keylorja Navasa, prvega zvezdnika Kostarike, zdržala vse pritiske.

Odločilni gol je že v tretji minuti srečanja dosegel Joel Campbell. Začel se je nalet Nove Zelandije, ki pa je zadnjih 20 minuti igrala z nogometašem manj, saj je bil izključen Kosta Barbarouses.

Foto: Profimedia Kostariška nogometna reprezentanca

Pred tem je ob koncu prvega dela za Novo Zelandijo Chris Wood tik pred odmorom celo zatresel nasprotno mrežo, a so sodniki po ogledu posnetka gol razveljavili.

Kostarika se je z današnjo zmago še šestič prebila na svetovno prvenstvo, kjer se je najbolje odrezala leta 2014, ko se je prebila vse do četrtfinala.

Kostarika bo na SP igrala v težki predtekmovalni skupini skupaj s Španijo, Nemčijo in Japonsko. SP v Katarju se bo začelo 21. novembra in trajalo do 18. decembra.

 

Skupine nogometnega SP v Katarju:

- skupina A:
Katar
Ekvador
Senegal
Nizozemska

- skupina B:
Anglija
Iran
ZDA
Wales

- skupina C:
Argentina
Savdska Arabija
Mehika
Poljska

- skupina D:
Francija
Avstralija
Danska
Tunizija

- skupina E:
Španija
Kostarika
Nemčija
Japonska

- skupina F:
Belgija
Kanada
Maroko
Hrvaška

- skupina G:
Brazilija
Srbija
Švica
Kamerun

- skupina H:
Portugalska
Gana
Urugvaj
Južna Koreja
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.