Znani argentinski nogometaš obtožen umora

Foto: Epa
Foto: Epa
Grozi mu večletna zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Nekdnaji argentinski reprezentančni vratar Pablo Cavallero se je znašel v hudih težavah, saj ga obtožujejo umora.

46-letnik je namreč povzročil avtomobilsko nesrečo, v kateri je tragično preminil 57-letni Juan Rivera, zaradi česar bo nekdanji argentinski prvi vratar pristal na sodišču.

Foto: Twitter Pablo Cavallero

Tamkajšnje oblasti ga namreč bremenijo uboja iz malomarnosti, policija pa je do konca preiskave že zaplenila njegov avtomobil. Če se Cavalleru dokaže krivda, mu grozi večletna zaporna kazen.

Cavallero je sicer otrok Veleza, za katerega je nastopal vse do odhoda v Evropo, kjer je branil barve Espanyola, Celte in Levanteja. Po vrnitvi v Južno Ameriko je kariero zaključil pri urugvajskem Penarolu leta 2009.

Foto: Epa Pablo Cavallero

Svoja najlepša leta je preživel pri Celti, za katero je branil na več kot 120 tekmah v najmočnejši španski ligi, leta 2000 pa je z njo osvojil pokal Intertoto ter bil leta 2003 izbran za najboljšega vratarja Primere (istega leta se je Celta celo uvrstila v Ligo prvakov). V svoji edini sezoni pri Espanyolu pa se je veselil svojega največjega klubskega dosežka, ko je osvojil Kraljevi pokal.

Vrsto let je kandidiral za prvega vratarja Argentine, za katero je tekom osmih let zbral 26 nastopov ter bil prvi vratar tega nogometnega velikana na Olimpijskih igrah leta 1996, ko je osvojil srebrno medaljo, ter na Svetovnem prvenstvu leta 2002 in Copa Americi 2004. Svojo priložnost je dočakal tudi že na Svetovnem prvenstvu 1998, kjer je bil sicer večino časa drugi vratar.

Foto: Profimedia Pablo Cavallero

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.