Znani člani mešane štafete

Foto: Žurnal24 bauer20_pokljuka_sad
Vodstvo slovenskih biatlonskih reprezentanc na svetovnem prvenstvu v Oestersundu na Švedskem določilo ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na torkovi tekmi mešanih štafet.
Oglej si celoten članek

Vodstvo slovenskih biatlonskih reprezentanc je po uvodnih nastopih na svetovnem prvenstvu v Oestersundu na Švedskem razrešilo še zadnjo uganko in določilo ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na torkovi (14.15) tekmi mešanih štafet. Slovenske barve bodo po pričakovanjih branili najboljši dekleti Dijana Ravnikar in Teja Gregorin ter najboljši v moški konkurenci Klemen Bauer, četrti član ekipe bo predvsem zaradi zelo zanesljivega streljanja Peter Dokl.

Naslov svetovnih prvakov z zadnjega prvenstva v italijanski Anterselvi bodo v najmlajši biatlonski disciplini, mešana štafeta je bila prvič v programu SP leta 2005, disciplina pa še vedno ni olimpijska, branili Švedi. Med favorite pa gre zanesljivo uvrstiti tudi Norvežane, Ruse, Nemce in Francoze. Posebej si zlato medaljo želijo Nemci, saj gre za edino biatlonsko disciplino, v kateri doslej še niso osvojili naslova prvakov. Na tekmi bo zato nastopil tudi trikratni olimpijski prvak Michael Greis, najboljši nemški tekmovalec, ki je uvodni preizkušnji SP zaradi bolezni izpustil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.