Znani nasprotniki srebrnih Slovencev

Foto: Aleš Oblak
Foto: Aleš Oblak
Slovenski odbojkarji na EP v skupini v Ostravi tudi z Italijani in Bolgari.
Oglej si celoten članek

Krovna evropska odbojkarska zveza Cev je opravila žreb za naslednje evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra. Slovenci, ki bodo branili srebrno medaljo iz Pariza 2019, bodo igrali v skupini B v Ostravi s Češko, Italijo, Bolgarijo, Belorusijo in Črno goro.

EP bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska. EuroVolley 2021 bo potekal med 1. in 19. septembrom. Format 24 ekip v štirih državah bodo izvedli drugič, premiera pred dvema letoma, tudi s predtekmovalnimi tekmami v Sloveniji, je bila zelo uspešna, za slovenske odbojkarje se je nazadnje končala šele s finalom v Parizu.

Za letošnje tekmovanje so si lahko štiri gostiteljice po enega tekmeca v štirih šestčlanskih skupinah izbrale vnaprej. Slovenija je bila pred žrebom v prvem kakovostnem bobnu skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Francijo. Žreb je Sloveniji prinesel skupino B, kjer sta že bili Češka in Italija, iz slabših bobnov pa so v to skupino prišle še Bolgarija, Belorusija in Črna gora.

V slovenskem taboru so z žrebom zadovoljni, še posebej selektor Alberto Giuliani, ki si je zaradi bližine Slovenije želel igrati prav na Češkem. "Žreb nam je namenil skupino, ki bo tekme predtekmovanja odigrala na Češkem. Vesel sem, da bomo igrali v Ostravi. Ne bo lahko, ampak tako je v vseh skupinah. Veselimo se nastopov na tem evropskem prvenstvu," je dejal selektor.

Foto: Profimedia Alberto Giuliani

Kapetan slovenske vrste, Tine Urnaut pa poudarja, da bo treba skupinski del tekmovanja odigrati na najvišji ravni: "Mislim, da je skupina kakovostna, tako kot so tudi vse ostale, ki imajo dve ali tri močne reprezentance, ki so po rangu boljše od nas. Potem je tu še kakšna druga reprezentanca, ki je bila na prvenstvo uvrščena neposredno, in kakšna, ki pride skozi kvalifikacije. V naši skupini so prvi favoriti Italijani, potem smo tu še mi in Bolgari. To bo zelo kakovostno tekmovanje, na katerem bo treba biti zelo zbran in zmagati na čim več tekmah v skupinskem delu, da si priboriš čim boljšo pozicijo za nadaljevanje."

"Rad bi se zahvalil prirediteljem, ki so izrazili voljo za izvedbo tekmovanja. Leta 2019 je bila izkušnja res fantastična, ko smo prvič imeli tak sistem tekmovanja. Zdaj imamo priložnost, da to še nadgradimo. Skupaj z državami gostiteljicami in športniki bodo izvedli EuroVolley 2021, ki bo vsem ostal v lepem spominu še vrsto let," pa je po žrebu dejal predsednik krovne zveze Cev Aleksandar Boričić.

Skupine za EP 2021:

  • skupina A (Krakov): Poljska, Belgija, Srbija, Ukrajina, Grčija, Portugalska
  • skupina B (Ostrava): Češka, Italija, Slovenija, Bolgarija, Belorusija, Črna gora
  • skupina C (Tampere): Finska, Rusija, Nizozemska, Turčija, Španija, Severna Makedonija
  • skupina D (Tallinn): Estonija, Latvija, Francija, Nemčija, Slovaška, Hrvaška.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.