Znani novinar ob zmagi Denverja udaril po Luki: "Lahko bi se zgledoval ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Brad Townsend, ki je širši javnosti znan po pokrivanju dogajanja znotraj NBA moštva Dallas Mavericks, je močno zbodel prvega zvezdnika ekipe.
Oglej si celoten članek

V svetu športa so kontroverzne izjave novinarjev pogosto predmet številnih razprav in interpretacij. Ena od izjav, ki je v zadnjem času močno razburkala javnost, je bila izjava športnega novinarja pri Dallas Morning News Brada Townsenda o tem, kako bi se slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić lahko glede svoje fizične pripravljenosti nekoliko bolj zgledoval po srbskem košarkarju Nikoli Jokiću.

Nikola Jokić je namreč postal sinonim za izjemen košarkarski talent. S svojim impresivnim obvladovanjem igre, ne glede na svojo postavo, je postal eden najboljših košarkarjev na svetu. Vendar pa je Townsend izpostavil, da je Jokić postal še bolj dominanten igralec, odkar je močno izboljšal svojo kondicijo in fizično pripravljenost.

Potem ko so Denver Nuggets z lahkoto na prvi tekmi finala premagali Miami Heat in je fantastični Jokić v dobrih 40 minutah zbral trojni dvojček s 27 točkami (ob odličnem 67-odstotnem metu iz igre), 10 skoki in 14 asistencami, je Towsend čivknil: "Morda bo določen Maverick dobil navdih, ko bo videl, koliko dominantnejši je postal Jokić, odkar je dvignil svojo fizično pripravljenost."

Townsend sicer v svoji objavi na socialnih omrežjih ni poimensko izpostavil Luke Dončića, a vsi vemo, na koga je letela kritika, potem ko je bil slovenski zvezdnik v zadnjih letih pogosto tarča kritik zaradi ne najbolj atletske postave in nekoliko slabših uvodov v sezono.

Luka je sicer na začetku minule sezone utišal vse kritike, ki so mu očitali slabo pripravljenost, potem ko je fantastično odprl sezono ter nekaj časa celo vodil na MVP lestvici. A zaradi nesposobnega kadra okoli prvega zvezdnika (tako igralskega, kot trenerskega) se Dallasu na koncu kljub fantastični individualni sezoni Dončića ni uspelo uvrstiti v končnico in očitno so dežurni kritiki ponovno privekali na plano.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.