Znani tekmeci Slovencev in Slovenk v Parizu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski rokometaši in rokometašice so dobili nasprotnike v skupinskem delu olimpijskega rokometnega turnirja.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometni reprezentanci sta na žrebu v Parizu dobili tekmece na olimpijskem turnirju v Parizu. Slovenke bodo igrale v skupini A z Južno Korejo, Dansko, Nemčijo, Norveško in Švedsko, Slovenci pa prav tako v skupini A z Japonsko, Švedsko, Nemčijo, Hrvaško in Španijo.

Žreb - izvedli so ga natanko 100 dni pred začetkom rokometnega turnirja v Parizu - je udeleženke tako v moški kot ženski konkurenci razdelil v dve skupini s po šestimi ekipami. Najprej so izžrebali ekipe v kakovostnih bobnih od 6 do 1, nazadnje pa so imeli gostitelji iger Francozi v obeh konkurencah pravico izbire skupine, v katerih bodo igrali. V ženski so se odločili za skupino B, kjer ni Slovenije.

V moški pa so bili Francozi v istem kakovostnem bobnu kot Slovenci; izbranci selektorja Uroša Zormana so tako morali počakati na francosko izbiro (skupina B), preden so sami dobili zadnje prosto mesto v drugi skupini A.

Format tekmovanja ostaja enak kot na prejšnjih igrah, po štiri najbolje ekipe iz vsake predtekmovalne skupine bodo napredovale v četrtfinale.

Foto: Profimedia slovenija rokomet

Osem držav (Danska, Francija, Nemčija, Madžarska, Norveška, Slovenija, Španija in Švedska) bo imelo na igrah predstavnika v obeh konkurencah.

Slovenci so se na igre uvrstili četrtič po letih 2000 v Sydneyju, 2004 v Atenah in 2016 v Riu de Janeiru. Za Slovenke pa je letošnji preboj na igre prvi takšen dosežek v zgodovini.

Žreb skupin za OI v Parizu:

  • Ženske:
    skupina A: Južna Koreja, Danska, Slovenija, Nemčija, Norveška, Švedska
    skupina B: Angola, Brazilija, Španija, Nizozemska, Madžarska, Francija
     
  • Moški:
    skupina A: Japonska, Švedska, Nemčija, Hrvaška, Španija, Slovenija
    skupina B: Argentina, Egipt, Madžarska, Norveška, Danska, Francija
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.