Znani vsi četrtfinalisti, Čehi izpadli

Foto: Epa
Foto: Epa
Po današnjih kvalifikacijskih tekmah na moškem olimpijskem hokejskem turnirju so znani vsi udeleženci četrtfinala.
Oglej si celoten članek

Finski, Švedski, Rusiji in ZDA, ki so imele neposredno zagotovljen nastop, so se po uspešno preskočenih ovirah pridružile še Švica, Slovaška, Danska in Kanada.

Švicarji so danes s 4:2 premagali Čehe, čeprav so ti povedli z golom Lukaša Kloka v 11. minuti. Že pred koncem uvodne tretjine so Švicarji pripravili preobrat z zadetkoma Andresa Ambuhla (15.) in Kiliana Motteta (16. minuta). V 30. minuti je Denis Malgin povišal na 3:1, v 55. pa je za prednost 4:1 poskrbel še Raphael Diaz. Čehom je do konca tekme uspelo le ublažiti poraz z golom Romana Červenka.

Slovaki, ki še čakajo na svojo prvo olimpijsko medaljo, so s 4:0 premagali Nemce, presenetljive dobitnike srebra v Pyeongchangu 2018. Za Slovake sta se izkazala Peter Cehlarik in Michal Kristof, ki sta sredi druge tretjine že napovedala četrtfinalni obračun z reprezentanco ZDA. Nemci pa so tako ostali brez možnosti za obrambo zadnje medalje.

Na tekmi Danska - Latvija (3:2) je zmagoviti gol dosegel Markus Lauridsen v začetku zadnje tretjine. Danci so sicer povedli, a je Latvijo z dvema zadetkoma v vodstvo popeljal Lauris Darzinš, potem pa je Julian Jakobsen z izenačenjem pred koncem druge tretjine napovedal preobrat za Dansko.

V zadnji tekmi posebnih dvomov o tem, kdo bo zmagal, ni bilo. Pomerili sta se najboljša od ekip, ki niso bile neposredno uvrščene v četrtfinale, z najslabšo. Kanadčani so pred dvema dnevoma v skupini Kitajce že premagali s 5:0, enaka razlika v zadetkih je bila tudi danes, le da je domačinom iger uspelo doseči vsaj častna gola, za oba je poskrbel An Jian. Na kanadski strani je po dva gola in podaji dosegel Adam Tambellini.

Četrtfinale bo na sporedu že v sredo, pari pa so ZDA - Slovaška, Rusija - Danska, Finska - Švica in Švedska - Kanada.

Kvalifikacije za četrtfinale, izidi:

Slovaška - Nemčija       4:0 (1:0,2:0,1:0)
Danska - Latvija         3:2 (1:1,1:1,1:0)
Češka - Švica            2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Kanada - Kitajska        7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.