Znani vsi udeleženci četrtfinala

Foto: Epa Adrian Mannarino
Med osmerico najboljših tudi finalista preteklega leta.
Oglej si celoten članek

Udeleženki lanskega finala Davisovega pokala Francija in Belgija sta si danes zagotovili napredovanje med osem najboljših teniških ekip na svetu. V nedeljo sta si četrtfinalne nastope v svetovni skupini ekipnega tekmovanja zagotovili še Španija in Hrvaška ob Italiji, Nemčiji, Kazahstanu in ZDA.

Nosilki naslova Franciji je zmago s 3:1 nad Nizozemsko v Albertvillu v prvem nedeljskem dvoboju priigral prvi igralec domačih Adrian Mannarino, ki je v petih nizih s 4:6, 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 7:5 premagal prvi lopar Nizozemske Robina Haaseja. S tem se je 25. igralec sveta odkupil za petkov presenetljiv poraz proti 369. igralcu na svetovni lestvici Thiemu de Bakkerju. Za Francijo so točke osvojili še Richard Gasquet proti Haaseju ter par Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut proti Haaseju in Jean-Julien Rojerju.

Francozi bodo v četrtfinalu igrali v gosteh proti Italiji, ki je danes v gosteh premagala gostiteljico Japonsko s 3:1. Italiji je zmago po štirih urah igre proti Yuichiju Sugiti v petih nizih s 3:6, 6:1, 3:6, 7:6 (6), 7:5 prigaral Fabio Fognini. Tudi ostala posamična dvoboja so se odločala v petem nizu, v 19 urah igre med obema reprezentancama pa ni manjkalo niti Fogninijevih že tradicionalnih izpadov.

V četrtem nizu današnjega dvoboja proti Sugiti se je 30-letni Italijan zaradi nestrinjanja z eno od odločitev linijskih sodnikov - ta se je po preverjanju s sokoljim očesom sicer izkazala za pravilno - spravil na glavnega sodnika. Izpad je trajal celih pet minut, vmes je Italijan večkrat z loparjem udaril po stebričku mreže in kasneje še ob tla.

Belgija je na domačih tleh s 3:1 premagala Madžarsko, ki je edino točko lanski finalistki odščipnili v igri dvojic. V prvem nedeljskem dvoboju v Liegu je David Goffin premagal Martina Fucsovicsa v štirih nizih 7:5, 6:4, 3:6, 6:2 in tako lanski finalistki v četrtfinalu zagotovil srečanje v gosteh z ZDA. Slednja je slavila proti Srbijo že po sobotni igri dvojic v gosteh.

Foto: Epa David Goffin

Tudi Kazahstanci so si napredovanje proti oslabljenim Švicarjem, ki so igrali brez Rogerja Federerja in Stanislasa Wawrinke, zagotovili že v soboto. V četrtfinalu se bodo srečali s Hrvati, ki so v Osijeku danes na krilih svojega velikega upa Borne Ćorića premagali Kanado s 3:1.

V srečanju prvih loparjev obeh reprezentanc je Ćorić, ki je trenutno 47. na svetovni lestvici, v treh nizih v vseh pogledih nadigral eno mesto nižje uvrščenega Denisa Shapalova in tako slavil s 6:4, 6:4 in 6:4. Shapalov je v soboto gostom priboril edino točko z zmago nad neizkušenim Viktorjem Galovićem.

V zadnjem četrtfinalu bodo igrali še Nemčija in Španija. Slednja je s 3:1 premagala Veliko Britanijo, ki je na pesku v Marbelli nudila veliko večji odpor od pričakovanega. Že v petek so tako Britanci s nadvse presenetljivo zmago Camerona Norrieja proti Robertu Bautisti Agutu domačinom vzeli točko. Španci so nato brez težav dobili dvoboj dvojic, napredovanje pa jim je danes zagotovil Albert Ramos Vinolas z zmago nad Norrijem v štirih nizih 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4), 6:2.

Danes si je četrtfinale priigrala še Nemčija, potem ko je prvi nemški igralec Alexander Zverev na gostovanju v Avstraliji dobil dvoboj proti Nicku Kyrgiosu. Zverev, sicer peti igralec z lestvice ATP, je v treh nizih s 6:2, 7:6 (3) in 6:2 odpravil Kyrgiosa, 14. igralca sveta, ki ga je motila poškodba komolca.

Gostiteljico tega srečanja kot tudi četrtfinala med Kazahstana in Hrvaško bo določil žreb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.