Znanih prvih pet imen za zlato žogo

Foto: EPA
Foto: EPA
Revija France Football, ki letos zadnjič in ekskluzivno podeljuje zlato žogo, najvišje priznanje za nogometne dosežke, bo danes razkrila vseh trideset kandidatov za nagrado. Na vsaki dve uri bo po abecednem redu objavila pet imen.
Oglej si celoten članek

Prvi na seznamu so Sergio Agüero (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Gareth Bale (Real Madrid), Gianluggi Buffon (Juventus) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Za razliko od prejšnjih let, ko je magazin France Football nagrado podeljeval skupaj z Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) in so v njej sodelovali tudi selektorji in kapetani vseh reprezentanc na svetu, bodo letos glasovali le izbrani novinarji. Zmagovalec bo znan konec decembra.

Glavna kandidata za zlato žogo sta Portugalec Cristano Ronaldo, ki je bil trikrat proglašen za najboljšega nogometaša na svetu, ter Argentinec Lionel Messi, ki je kot edini doslej osvojil že pet zlatih žog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.