Znano, kdaj bo odigran odpovedani El Clásico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Krovna nogometna organizacija v Španiji je določila datum tekme, s katerim se strinjata oba kluba.
Oglej si celoten članek

Španska nogometna zveza je danes sporočila, da bo derbi španskega nogometnega prvenstva med Barcelono in madridskim Realom, ki bi moral biti v soboto na katalonskem stadionu Camp Nou, kljub nasprotovanju La Lige šele 18. decembra.

Video Razburkane strasti in nenavaden razlog za zamudo

Eden najslovitejših derbijev na svetu, El Clásico, so prestavili prejšnji teden zaradi nemirov in protestov v Kataloniji. Za 26. oktober so v Barceloni napovedane tudi velike demonstracije.

Negotovost El Clásico uradno prestavljen

Dogajanje v Kataloniji so minuli teden zaznamovali protesti in nemiri, potem ko je špansko vrhovno sodišče devet katalonskih voditeljev zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije leta 2017 obsodilo na od devet do 13 let zapora.

Zdaj je španska zveza RFEF odločila, da bo derbi 18. decembra, čeprav je vodstvo La Lige kot nadomestni termin predlagalo 4. ali 7. december. Pričakovati je, da se bo La Liga pritožila na odločitev RFEF. Vendar pa sta se oba kluba minuli teden po sestankovanju z RFEF uskladila za 18. december. Vodstvo La Lige, ki je sicer prvotno predlagalo prestavitev derbija, se z novim datumom ne strinja, saj naj bi novi termin sovpadal s tekmami v Kraljevem pokalu in tako vpletenim klubom povzročil izpadek dohodka.

Barcelona se je minuli vikend povzpela na vrh La Lige in ima točko več od Reala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.