Znova slavje Cavendisha

Foto: Žurnal24 Mark Cavendish je slavil drugič v 48 urah. (Foto: EPA)
Dvignjenih rok je v cilj na 12. etapi, dolgi 184 kilometrov, dirke po Italiji prispel Mark Cavendish. V rožnati majici še vedno ostaja Alberto Contador. Gorazd Štangelj je zasedel 53. mesto.
Oglej si celoten članek

Britanski sprinter Mark Cavendish je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Italiji, zadnje, preden se Giro seli v Dolomite. Cavendish je v 48 urah tako prišel še do druge zmage, ko je bil v ciljnem sprintu boljši od Italijanov Davideja Appollonia na drugem in Alessandra Petacchija na tretjem mestu. Španec Alberto Contador je ostal v rožnatem.

V 184 kilometrov dolgi ravninski etapi od Castelfidarda do Ravenne je slaba dva kilometra pred ciljem prišlo do padca v glavnini; v njem je ni nihče resneje skupil, a so vsi kolesarji nato prišli v cilj v času zmagovalca.

Preostala slovenska predstavnika na Giru v vlogah pomočnikov nista igrala pomembnejše vloge. Oba sta sicer prišla v cilj v času zmagovalca, Gorazd Štangelj je zasedel 53., Simon Špilak pa 88. mesto. V skupnem seštevku sta oba ob koncu vrstnega reda.
Za Cavendisha, kolesarja moštva HTC Highroad, je bilo to po zmagi v 10. etapi še drugo slavje na letošnji italijanski pentlji; skupno ima sedem etapnih zmag na Giru. Zmagovalec Gira 2008 Contador (Saxo Bank) je v skupni razvrstitvi zadržal 59 sekund prednosti pred Belorusom Kanstancinom Sivcovom, tretji skupno je domačin Vincenzo Nibali, ki zaostaja 1,21 minute.

 

"Na začetku dirke nisem bil pravi, zdaj je to vse drugače. Vsak stroj potrebuje nekaj časa, da pride na delovno temperaturo. Danes smo vedeli, da imamo možnost, zmaga v 10. etapi nam je vlila samozavest, ki smo jo danes izkoristili. Za zmago ima ravno toliko zaslug kot jaz tudi Mark Renshaw, Petacchi vendarle nima tako močne ekipe kot jaz," je dejal Cavendish, ki je že napovedal, da je za letos dirko po Italiji že končal: "Jutri se vračam domov. Po dolgih letih bom svoj rojstni dan lahko praznoval z družino."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.