Žogo brcnil 1770 km daleč

Foto: banksodee.com.uk
Foto: banksodee.com.uk
Nogomet piše neverjetne zgodbe. Ena od njih je povezala Škotsko in Norveško.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj meseci je mladinska selekcija (U19) škotskega nižjeligaškega kluba iz Aberdeena, znanega pod imenom Banks o'Dee, igrala srečanje proti tekmecu iz lokalne lige.

Eden od fantov je žogo izbil z igrišča, tako kot že številne njene predhodnice je končala v bližnji reki Dee. V klubu so se z izgubo rekvizita sprijaznili, saj jim je v preteklosti vodni tok odnesel že precej okroglega usnja.

Toda zgodilo se je nekaj neverjetnega. Žogo je reka ponesla v Severno morje, morski tok pa jo je odnesel na sever Norveške. Navrglo jo je na obrežje otoka Vanna, tam pa jo je našel eden od 973 prebivalcev otoka med čiščenjem obale.

Umazana, a nepoškodovana

Ime najditelja je Nils Hugo in ko je Norvežan na žogi videl oznako škotskega kluba, mu je bilo kmalu jasno, kaj se je zgodilo. V Aberdeen je zatem prišlo sporočilo: "Pozdravljeni. Verjetno imate igralce z najmočnejšim strelom, saj je ena od vaših žog končala pri nas, 1800 kilometrov daleč, na severu Norveške. Malce je umazana, a ni poškodovana," je v elektronskem sporočilu zapisal Hugo.

Pri Banks o'Dee niso mogli verjeti, kaj se je pripetilo. "To je bilo pa res veliko presenečenje za nas. Večino žog, ki jih odnese v reko Dee, nikoli več ne vidimo," je za BBC dejal sekretar kluba Tom Ewans in dodal, da razmišljajo o možnosti, da bi bila najditelj in sedaj že znamenita žoga častna gosta na eni od tekem. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.