Zoran Dragić v Phoenixu

Foto: EPA
Foto: EPA
Goran iz Zoran Dragić bosta tvorila prvo evropsko bratovsko navezo v ligi NBA. Sonca so plačala zahtevano odškodnino za Zokija.
Oglej si celoten članek

Po zapisih v časniku La Opinion de Malaga naj bi že bilo vse sklenjeno za odhod Zorana Dragića k ekipi Phoenix Suns, kmalu pa naj bi na račun Unicaje prišlo tudi 770 tisoč evrov (milijon ameriških dolarjev) kolikor znaša odškodnina za slovenskega reprezentanta. To naj bi skupno plačala novi klub, Phoenix lahko po pravilih odšteje 600 tisoč dolarjev in mlajši od bratov Dragić, ki naj bi podpisal dvoletno pogodbo. Pri USA Today so zapisali, da bo v dveh letih zaslužil 3,5 milijona dolarjev.

Dragić se sicer trenutno nahaja na turnirju v Istanbulu, kjer bi danes moral odigrati tekmo proti grškemu Olympiacosu. V sredo je Malaga sicer premagala Anadolu Efes, prvi strelec dvoboja pa je bil prav slovenski reprezentant, ki je zbral 14 točk. Tega sicer že v ponedeljek pričakuje v Phoenixu, ko se bo ekipa zbrala pred petdnevnim trening kampom v Flagstaffu.

Zoki naj bi tako postal deveti Slovenec, ki bo zaigral v ligi NBA. Pred njim je to že uspelo Marku Miliću (Philadelphia, Phoenix), Radoslavu Nesteroviću (Minnesota, San Antonio, Toronto, Indiana), Primožu Brezcu (Indiana, Charlotte, Detroit, Toronto, Milwaukee, Philadelphia), Boštjanu Nachbarju (Houston, New Orleans, New Jersey), Benu Udrihu (San Antonio, Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis), Aleksandru Vujačiću (LA Lakers, New Jersey, LA Clippers), Urošu Slokarju (Toronto) in Goranu Dragiću (Phoenix, Houston).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.