Žorić: "Olimpija? Zakaj pa ne!"

Foto: Žurnal24 Luka Žorić v dvoboju s Samom Udrihom na lanskem svetovnem prvenstvu. (Foto: EPA)
Union Olimpija je v svojih vrstah nekdaj imela zdaj najkoristnejšega igralca lige NLB. Ime mu je Luka Žorić, za njim je imenitna sezona v majici Zagreba, obeta pa se mu odhod v evroligaški klub.
Oglej si celoten članek

Luka Žorić, najkoristnejši igralec lige NLB, je bil v sezoni 2005/06 član Uniona Olimpije, kamor ga je pripeljal tedanji trener Pino Gradović. Sledila je posoja v Postojno in vrnitev na Hrvaško, kjer je 208 cm visoki center zablestel v letošnji sezoni. Bi se vrnil, v Olimpijo, smo ga izzvali. "Nekega dne … Zakaj ne! Tako je v športu. Priložnost sem dobil nekje drugje in jo izkoristil. Gledati je treba samo naprej," pravi 26-letni Dalmatinec, ki je Olimpiji v dveh tekmah v majici Zagreba nasul kar 57 točk! "Tako se je pač zgodilo. V Ljubljani mi je bilo zelo lepo igrati, dvorana je odlična," je hrvaški reprezentant skomignil z rameni.

12 Žorićevih klubov
Pudmika iz Zadra, Cibona, Zabok, Karlovac, znova Cibona, Dona, nemški Braunschweig, Dubrovnik, Union Olimpija, Postojna, še tretjič Cibona in naposled Zagreb.

Blestel pa ni le proti Ljubljančanom. Argument za naziv MVP je njegovo povprečje: 19,4 točke in 8,2 skoka na srečanje. "Za moje dobre dobre igre sta zaslužna predvsem ekipa in trener (Mladen Erjavec, ki je medtem že izgubil službo, op. a.). Dal sem vse od sebe in rezultati so bili vidni. Imeli smo odlično ekipo. Zelo mi je žal, da se nismo zavihteli na zaključni turnir. Mislim, da smo za to imeli kakovost," je rahlo potarnal Žorić, čigar klub je bil po rednem delu NLB peti, z enakim številom točk kot četrta Budućnost, a je imel slabše medsebojno razmerje. V naslednji sezoni Žorić ne bo več "mravlja“: "Zapuščam Zagreb, ni še za javnost, v kateri klub, a odhajam v Evroligo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.