Žreb Evrolige: Partizan v skupini smrti

Foto: EPA
Foto: EPA
V Barceloni so izžrebali skupine za novo sezono elitne Evrolige. Sklepni turnir četverice bo prihodnje leto od 15. do 18. maja v italijanskem Milanu.
Oglej si celoten članek

V skupini A bodo igrali Barcelona, moskovski CSKA, Fenerbahče, ki bo v novo sezono zakorakal z novim trenerjem srbskim strategom Željkom Obradovićem, ukrajinski Budivelnik iz Kijeva, beograjski Partizan in francoski Nanterre.

V skupini B se bodo merili Real Madrid, carigrajski Anadolu Efes, Žalgiris Kaunas, Brose Baskets Bamberg, milanski Emporio Armani in Strasbourg.

V skupini C dva novinca

V skupini C bodo igrali branilec naslova grški Olympiacos iz Pireja, Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, carigrajski Galatasaray, poljska Stelmet Zielona Gora in münchenski Bayern.

V skupini D pa so atenski Panathinaikos, Maccabi Electra Tel Aviv, Laboral Kutxa Vitoria, Lokomotiv Kuban Krasnodar, beograjska Crvena zvezda in kvalifikant.

Osem jih gre v kavalifikacije

V drugi del tekmovanja bodo napredovale po štiri ekipe iz vsake skupine. Za še eno prosto mesto pa se bodo v kvalifikacijah udarile ekipe Cimbero Varese, Ewe Baskets Oldenburg, Lietuvos Rytas Vilnius, Vef Riga, Cez Basketball Nymburk, Banvit Bandirma, moskovski Himki in Telenet iz Oostendeja.

Evroliga, žreb:

Skupina A: 
Barcelona, CSKA Moskva, Fenerbahče, Budivelnik, Partizan, Nanterre.

Skupina B: 
Real Madrid, Anadolu Efes, Žalgiris, Brose Baskets, Emporio Armani, Strasbourg.

Skupina C:
Olympiacos, Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, Galatasaray, Stelmet Zielona Gora, Bayern.

Skupina D:
Panathinaikos, Maccabi, Laboral Kutxa, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Crvena zvezda, kvalifikant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.