"Vse razen zmage je sramota, ti pa komentiraj, kakor želiš"

Foto: Print Screen erjavev mervič
Žreb polfinalnih parov pokala Spar je zasenčila burna razprava.
Oglej si celoten članek

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je izžrebala polfinalne pare pokala Spar, v katerem se bodo pomerili Petrol Olimpija - Sixt Primorska in Krka - Šenčur.

Za nekoliko pestrejše dogajanje od pričakovanega je najprej poskrbel generalni direktor glavnega pokrovitelja tekmovanja mag. Igor Mervič, ki je izrazil visoka pričakovanja v zvezi z ljubljanskim klubom.

"Mi smo prav tako pokrovitelj Petrola Olimpije. Vsak rezultat razen zmage je zame sramota, ti (Roman Lisac, op. a.) pa komentiraj, kakor želiš, To je moja izjava," je dejal prvi mož Spara in vrgel žogico direktorju Olimpije.

Lisac je v odgovoru poudaril, da so Ljubljančani izmučeni, kar je posledica nastopanja v treh različnih tekmovanjih. "Olimpija ima vlogo favorita. Tudi naš pokrovitelj si je tako zamislil. Jasno, da pride v poštev samo zmaga. Imel pa bi povedati par stvari," je uvodoma dejal.

Lisac: Poslušam, da stvar ni gledljiva, kar je res

"Mi imamo dejansko velik problem. Igramo praktično brez treninga. Apeliram, naj se vzpostavi takšen režim kot pred leti, da Olimpija ne igra prvega dela lige. Menim, da Olimpija v takšnem stanju zvezi ni potrebna. Predsednika bi prosil za pomoč. Apeliram tudi na klube. Če želite, da Olimpija pride v Šenčur ali kamorkoli že v stanju, da jo lahko vsak spravi na kolena, potem ne vidim razloga," je svoje stališče pojasnil direktor Olimpije.

Foto: Print Screen roman lisac

"Olimpija tega ne zmore več, ker je podhranjena. Proračun je premajhen, zato prosim, da se tudi klubi zamislite o tem, kakšno Olimpijo želite. Se opravičujem za moj izpad, vendar o tem bo treba še govoriti. Ne želimo nič drugega kot to, da ne igramo prvega dela. Definitivno bo treba nekaj narediti. Tudi jaz od pokroviteljev poslušam, da stvar ni gledljiva, kar je res," je dodal Lisac.

Erjavec: Zveza bo naredila tako, kot želijo klubi

V razpravo se je nato vmešal še predsednik KZS Matej Erjavec. "To temo si načel prezgodaj, ni pa prezgodaj govoriti o tem, da se išče rešitve. Klubi so zvezi predlagali, da se Olimpijo in Krko vključi od začetka. Ne gre samo za Olimpijo. Zveza bo naredila tako, kot boste želeli klubi. Zveza si želi močne lige. Zagotovo se pa strinjam, da je nemogoče igrati tri tekme na teden. Hrvati in Slovenci imamo isti problem. V isto smer gre Srbija. Zato se tudi iščejo rešitve v ligi Aba."

Polfinalni pari:

Petek, 16. februar:
Ob 18.00: Krka - Šenčur
Ob 20.30: Petrol Olimpija - Sixt Primorska

Tiskovna konferenca:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:20 31. Januar 2018.

    Saj vam ni potrebno igrati aba lige in lige prvakov ... Državno prvenstvo pa MORATE igrati ... A vas je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.