Žreb Slovencem ni bil naklonjen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Težak žreb za Slovence za uvod OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

V Melbournu so opravili žreb dvobojev prvega kroga prvega teniškega turnirja za veliki slam v letu 2021, odprtega prvenstva Avstralije. Vsi slovenski predstavniki so bili izžrebani proti višje uvrščenim igralcem. Najtežje delo čaka Kajo Juvan, ki se bo v prvem krogu pomerila z nekdanjo polfinalistko turnirja Britanko Johanno Konto.

 

Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci Aljaž Bedene, sicer 58. igralec sveta, se bo uvodoma pomeril z Aleksandrom Bublikom iz Kazahstana, ki na svetovni lestvici trenutno zaseda 45. mesto.

V ženskem delu se bo v 1. krogu najboljša slovenska igralka Polona Hercog (49.) srečala s Francozinjo Caroline Garcia (44.). Tamara Zidanšek (88.) se bo pomerila z Zarino Dijas iz Kazahstana (81.). Tretjo Slovenko, 20-letno Juvanovo, ki je 104. na svetovni lestvici, pa čaka 90 mest višje uvrščena Konta.

Turnir za grand slam v Melbournu se bo začel v ponedeljek. Prvi nosilec turnirja, osemkratni zmagovalec OP Avstralije Srb Novak Đoković, rekorder po številu naslovov šampiona Australian Opna, bo naskok na deveto avstralsko lovoriko začel proti Francozu Jeremyju Chardyju. Drugega nosilca Španca Rafaela Nadala pa v prvem krogu čaka Srb Laslo Đere. Lanski finalist Avstrijec Dominic Thiem, tretji nosilec, se bo pomeril z Mihailom Kukuškinom iz Kazahstana.

OP Avstralije Več kot 500 igralcev in osebja v karanteno zaradi hotelskega delavca

Američanka Serena Williams bo svoj naskok na 24. naslov zmagovalke turnirjev za grand slam proti belgijski izzivalki Kirsten Flipkens. Williamsova je zadnji, sedmi naslov zmagovalke grand slama na najmanjši celini osvojila leta 2017. Prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty se bo v prvem krogu pomerila z Danko Kovinić iz Črne gore.

Turnir v Avstraliji z letnico 2020 je lani dobila predstavnica Združenih držav Amerike Sofia Kenin, ki jo čaka Avstralka Maddison Inglis. Ta bo na domačem igrišču nastopila s posebnim povabilo organizatorjev turnirja. Lanska finalistka Melbourna Španka Garbine Muguruza, ki je 14. nosilka turnirja, bo uvodni dvoboj igrala proti nepostavljeni Margariti Gasparjan iz Rusije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.