Zrelostni izpit za zmaje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po suvereni predstavi proti Krki v Ligi ABA čaka nocoj košarkarje Union Olimpije uvodni obračun pokala Eurocup. V Stožicah (20.30) bo gostovalo italijansko moštvo Dolomiti Energia Trento.
Oglej si celoten članek

Časa za slavje po nedeljski zmagi v slovenskem derbiju za ljubljansko zasedbo praktično ni bilo, saj so bili v zadnjih dneh povsem osredotočeni na začetek evropske sezone. Za uvod bo nocoj v Stožicah gostovalo moštvo Dolomiti Energia Trento, ki je odlično krenilo v novo sezono.

"Trento je odličen klub, ki raste iz leta v leto. Lansko sezono so prvič prišli do evropskega pokala. Iz leta v leto imajo boljše rezultate v italijanskem prvenstvu. Imajo izjemno atletsko ekipo, ki igra odlično košarko. O tem pričajo tudi rezultati pripravljalnih tekem, kjer so več ali manj zmagovali, premagali so na primer premagali španskega evroligaša Laboral Kutxo. Do sedaj so v italijanskem prvenstvu suvereno premagali oba nasprotnika EA7 Emporio Milano in Cremono. Proti Milanu so bili resnično dominantni, saj so vodili že za dvajset točk, na tekmi s Cremono, pa so imeli velik zaostanek, potem pa zasluženo slavili zmago," je tekmeca predstavil trener zmajev Gašper Potočnik in poudaril, da kljub vsemu največ pozornosti namenja igri svoje zasedbe.

Potočnik ne razmišlja o okrepitvah

"Zagotovo nas čaka res težka tekma. Bolj kot ne, razmišljamo predvsem o svoji igri, saj si želimo po dveh zaporednih zmagah spet pokazati svoj maksimum. Tekma s Trentom bo zagotovo nek zrelostni izpit za nas in verjamem, da se bomo dobro odzvali, pustili srce na igrišču in s tem zadovoljili našo publiko. Dvoboja se bomo morali lotiti zelo pametno."

"Ne smemo se spustiti v dir z gostujočo zasedbo, seveda pa moramo izkoristiti vsako priložnost za doseganje lahkih košev, ki nam jih lahko prinese le kakovostna obramba."

Potočnik ima trenutno na voljo dvanajst košarkarjev, na vprašanje o morebitnih okrepitvah pa je kratek in jasen: "O tem ne razmišljam. Zadovoljen sem s trenutno zasedbo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.