Zrušil se je del stadiona

Foto: Epa AZ
V Alkmaarju so se izognili tragediji.
Oglej si celoten članek

Na stadionu AFAS na katerem igra nizozemski prvoligaš AZ Alkmaar se je na del tribune zrušila streha, razdejanje je po informacijah povzročil veter, ki je pihal s hitrostjo 100 km/h. Na srečo je nizozemski prvak iz sezone 2008/09 tokrat gostoval pri Walwijku, na objektu pa se tako niso nahajali gledalci in redarji.

Podrl se je del strehe nad severno-vzhodno tribuno. Po poročanju nizozemskih medijev gre za novejši stadion na Nizozemskem, ki je bil zgrajen pred trinajstimi leti. Na strehi stadiona so leta 2016 namestili fotovoltaične panele. Za zdaj še ni mogoče dodatne teže, ki je bila na strehi zaradi sončnih celic, povezati s porušenjem.

Julija 2011 sta se smrtno ponesrečila gradbena delavca, potem ko se je porušila streha na stadionu Twenteja v Enschedeju.

V Alkmaarju so se sicer s težavami na stadionu, ta sprejme 17.000 gledalcev, srečali že pred šestimi leti. Med tekmo evropske lige z Atromitosom je namreč izbruhnil požar. Tekma je bila prekinjena v 57. minuti, gledalci pa so bili evakuirani. Dvoboj se je nadaljeval naslednjega dne.

Foto: Epa AZ

V klubu so tokrat že sprožili preiskavo dogodka, stadion pa do nadaljnjega ne bo gostil tekem, saj so ga, dokler ne bo stadion znova varen, zaprli za javnost. Za zdaj še ni znano, na katerem stadionu bo odigrana tekma tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo z ukrajinskim Mariupolom, ki jo bi po načrtih moral v četrtek gostiti Alkmaar. Prvi dvoboj se je končal brez zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.