Zrušila 28 let star rekord, a ne gre na OI

Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison Foto: Profimedia Kendra Harrison
Američanka Kendra Harrison je v teku na 100 m ovire (veter dovoljenih +0,3 m/s) s časom 12,20 sekunde postavila nov svetovni rekord.
Oglej si celoten članek

Prejšnji najboljši čas v zgodovini na nizkih ovirah je Bolgarka Jordanka Donkova (12,21) dosegla 20. avgusta 1988.

"Na tekmo sem prišla odločena, da vsem tem dekletom pokažem, kako hitra sem. Današnji izid mi je povrnil načeto samozavest. Sicer sem že prej vedela, da se lahko približam temu dosežku, sedaj pa je vse skupaj še lažje," je po rekordnem teku dejala Kendra Harrison. V Londonu je za štiri stotinke izboljšala svoj osebni rekord, ki ga je dosegla pred dvema mesecema v Eugenu, in za stotinko 28 let star svetovni rekord.

Triindvajsetletna Harrisonova doslej večjih uspehov še ni zabeležila in je bila šele šesta na ameriških olimpijskih kvalifikacijah ter na OI v Riu de Janeiru tako ne bo nastopila. "Potem ko se nisem uvrstila v olimpijsko ekipo, sem tu želela pokazati, kaj zmorem. Prišla sem z veliko jeze, želela sem se maščevati. Vedela sem, da imam to v sebi," je še povedala Harrisonova.

Lani je bila na SP v Pekingu na svoji prvi veliki tekmi diskvalificirana v polfinalu, marca letos pa je bila v domačem Portlandu na dvoranskem SP zadnja, osma v finalu na 60 m ovire. Veliko uspešnejša je bila Donkova, ki je osvojila 16 odličij na velikih tekmovanjih, tudi zlato leta 1988 na olimpijskih igrah v Seulu in olimpijski bron leta 1992 v Barceloni.

Slovenski skakalec ob palici Robert Renner je na londonskeem mitingu diamantne lige osvojil peto mesto. Tekmo je odlično začel in v prvih poskusih preskočil 5,40 in 5,55 m, na 5,65 m pa je letvico preskočil v drugo. Nato je prišla na vrsto že višina 5,75 m, kar je pet centimetrov več, kot je državni rekord Rennerja, ki ga je dosegel 22. avgusta lani v Pekingu, kjer je nastopil v finalu. Celjan je letvico trikrat podrl in končal na petem mestu.

"Izvrstno vzdušje mi je prav gotovo pomagalo do mojega najboljšega izida sezone. Res sem vesel, da imam letos stabilne izide in da na največjih tekmah skačem še za malenkost bolje. Prav zato upam, da bom dobil še več priložnosti za take tekme. Edino, kar mi manjka, pa je res vrhunski skok, ki bi me odlepil od sicer že tako dobrih dosežkov. Na tak skok pa računam na OI v Riu," je napovedal 22-letni Renner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.