Zubizarreta se vrača v Barço

Foto: Žurnal24 Zubizarreta je barve Barcelone branil med letoma 1986 in 1994. (Foto: Reuters)
Sloviti španski reprezentančni vratar Andoni Zubizarreta se vrača v Barcelono. Prevzel bo funkcijo športnega direktorja, kjer bo zamenjal Txikija Begiristaina.
Oglej si celoten članek

Sloviti španski reprezentančni vratar Andoni Zubizarreta je postal novi športni direktor nogometnega kluba Barcelona. Na mestu športnega direktorja je zamenjal Txikija Begiristaina, ki je klub pred dnevi zapustil skupaj z nekdanjim predsednikom Joanom Laporto.

Oseminštirideset letni Zubizarreta je za španske prvake iz Barcelone igral med letoma 1986 in 1994, za špansko reprezentanco pa je odigral 126 tekem (od 1985 do 1998), kar je največ med španskimi nogometaši. Igral je tudi za moštvi Athletic Bilbao in Valencia.

Na petkovi novinarski konferenci pa je udarila še ena novica. Legendarni igralec in trener Nizozemec Johan Cruyff je odstopil kot častni predsednik španskega nogometnega velikana. Ta naslov je prejel letos marca od zdaj že nekdanjega predsednika Laporte za svoje zasluge, ko je v Barceloni igral med leti 1973-78 in deloval v vlogi trenerja med leti 1988-96 ter ji v tem času leta 1992 pomagal do prvega evropskega naslova.

Odstop Cruyffa, ki je bil v svoji karieri trikrat imenovan za nogometaša leta, je bil pričakovan. Odbor kluba pod vodstvom novega predsednika podjetnika Sandra Rosella je namreč sporočil, da "položaj častnega predsednika ne obstaja v statutu kluba". "Nihče si ne želi naslova, ki sploh ne obstaja. Jaz bi se enako odločil," je odločitev komentiral Rosell. Španski mediji so navedli izjavo 63-letnega Cruyffa, ki je razočaran, da se je tako razpletlo: "Kot kaže sem postal nadloga v klubu ..., težko sem sprejel to odločitev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.