Zug prehiter za Ljubljančane

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ljubljanski hokejisti so s pričakovanim porazom končali nastope v ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

To je bil šesti poraz SŽ Olimpije na šesti tekmi, švicarski Zug, ki si je s petimi zmagami že pred obračunom z Ljubljančani zagotovil napredovanje v osmino finala in je lahko tudi odpočil kar nekaj igralcev, se je spet izkazal za precej boljšega tekmeca. Predvsem je Ljubljančanom pokazal, kako se izkoriščajo svoje priložnosti, še posebno ob številčni premoči na ledu (Švicarji so svoji dve priložnosti izkoristili, gosti svojih dveh ne), v polju posebno velike razlike niti ni bilo. So pa domači tudi veliko več streljali na tekmečeva vrata.

Slovenski prvaki, njihov trener Mitja Šivic je nekoliko pomešal napadalne trojke, so tekmo sicer začeli pogumno, a domači so jih hitro umirili. Po zapravljeni priložnosti Luke Kalana, ki se je sam znašel pred vratarjem, so že v četrti minuti povedli. Kalan je moral na klop za kaznovane, številčno prednost pa so domači z mojstrsko akcijo izkoristili, nato pa ob izenačenim številčnem stanju na ledu dosegli še en gol.

Prednost igralca več je imela v zadnjem delu prve tretjine tudi Olimpija, a bila nenevarna, še pred tem pa je Tadej Čimžar zadel zunanji del vratnice. V zadnjih sekundah prvega dela je imel priložnost tudi Joseph Garreffa, toda švicarski vratar se ni pustil premagati.

Kalan je imel lepo priložnost tudi v drugi tretjini in tako kot v prvi tretjini je takoj sledila kazen. Švicarji so spet izkoristili številčno premoč, ko je bil izključen Aljoša Crnovič. Nato so zadeli še vratnico, v 27. minuti pa storili napako v pred golom, kar sta izkoristila Žiga Pance in Čimžar. Prvi je podal, drugemu pa ploščice ni bilo težko potisniti v mrežo.

Domači so hitro odgovorili, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel slovaški reprezentant Peter Cehlarik. Do konca tekme je nato še bilo nekaj priložnosti na obeh straneh, Olimpija je eno izkoristila, v 55. minuti je bil strelec Garreffa, domači pa so končni izid postavili, ko je Olimpija iz vrat potegnila vratarja Žana Usa in ga zamenjala s šestim igralcem.

Liga prvakov (skupina B), 6. kolo:

Zug - SŽ Olimpija 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Cehlarik 4., 31., Simion 6., O'Neill 24., Klingberg 59.; Čimžar 27., Garreffa 56

Grizzly Wolfsburg - TPS Turku 5:4 (1:3, 3:1, 1:0)

LESTVICA:
1. Zug 17
2. Grizzly Wolfsburg 13
3. TPS Turku 6
4. SŽ Olimpija Ljubljana 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.