Zupančič debitiral z zmago

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hokejisti Slovenije so v Katovicah v prvi pripravljalni tekmi pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča premagali domačo Poljsko z 2:1 (0:0, 1:0, 1:1).
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je v Katovicah odigrala prvo tekmo tradicionalnega jesenskega izziva, na prijateljskem turnirju pa je rise prvič samostojno vodil selektor Nik Zupančič. Več sezon pomočnik Matjaža Kopitarja na Poljskem ne igra z vsemi najboljšimi Slovenci, njegovi izbranci pa so navkljub temu z 2:1 premagali gostitelje turnirja.

Risi so že v prvi tretjini "nadstreljali" Poljaki, sprožili so 13 strelov, njihovi tekmeci le tri, a ploščka niso spravili v gol. Domačini so se v drugih 20 minutah bolje zoperstavili Slovencem, Zupančičevi izbranci pa so v 35. minuti vseeno povedli. Anže Ropret in debitant v članski reprezentanci Nik Pem sta vpisala podajo, Gregor Koblar pa je zadel v polno. V uvodu tretje tretjine je ob igralcu več izenačil Mikolaj Lopuski. Dobrih pet minut in pol kasneje so Poljaki spet zaostajali; uspešen je bil David Rodman.

"Vedno je težko igrati proti domačinu, Poljska se je izkazala za trdega tekmeca. Nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo, saj se z njimi že dolgo nismo pomerili. A fantje so bili na tej tekmi dominantni, več smo streljali, ustvarili smo si več priložnosti, na koncu pa smo izkoristili samo dve, ki pa sta bili dovolj za zmago. Pokazali smo veliko pozitivnih reči, ki smo jih tudi trenirali v zadnjih dneh," je po tekmi dejal Zupančič.

"To je bila lepa tekma z naše strani, skozi celoten dvoboj smo prikazali konstantno igro. Veliko jim nismo ponudili, izkoristili pa so priložnost ob igralcu več. Mi bi morda lahko zadeli še kdaj več. Na koncu smo zadovoljni s prvo zmago," pa je povedal Rodman, strelec odločilnega zadetka je bil tudi igralec tekme.

Na prvi tekmi v Katovicah sta se pomerila Južna Koreja in Avstrija, slednji so se veselili zmage z 2:1 po podaljšku.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v petek ob 16. uri proti Avstriji, dan kasneje ob isti uri še proti Južni Koreji. Vse reprezentance bodo aprila igrale še na drugoligaškem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo gostile prav Katovice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.