Zveni neverjetno, a član Visme v Planici postal svetovni prvak

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norvežan je v smučarskem teku ugnal vso konkurenco.
Oglej si celoten članek

Norvežan Jørgen Nordhagen sodi med velike kolesarske talente, v svoje vrste pa ga je med drugim že privabila tudi trenutno najmočnejša ekipa na svetu Visma - Lease a bike. Mladenič, ki je prejšnji mesec dopolnil 19 let, se sicer kali v razvojnem moštvu nizozemskega kolesarskega velikana.

V minulem letu je v konkurenci mladincev osvojil srebrno kolajno v kronometru na evropskem prvenstvu, na cestni vožnji, kjer je slavil slovenski kolesar Anže Ravbar, tretje mesto pa je osvojil Žak Eržen, je odstopil zaradi padca.

A kolesarstvo je le del uspešne Norvežanove zgodbe. Nordhagen je namreč tudi izjemen tekač na smučeh, to pa je danes potrdil z zmago na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki poteka v Planici. Vso konkurenco je ugnal s solo tekom in tako prišel do zlatega odličja v teku s skupinskim startom na 20 kilometrov.

Pri Vismi so uspeh svojega člana pozdravili na omrežju X.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.