Zvezda ohranila primat v regiji

Foto: Cedevita/Marin Sušić
Foto: Cedevita/Marin Sušić
Košarkarji Crvene zvezde so zmagovalci letošnje regionalne košarkarske lige.
Oglej si celoten članek

V finalni seriji so košarkarji Crvene zvezde v Zagrebu premagali Cedevito (61:77) in se naslova prvaka veselili že po treh odigranih tekmah. 

Beograjčani so tokrat dobro začeli tekmo, povedli z 0:8, v drugem delu pa je povedla Cedevita s 25:24. Potem je sledila serija 13:0 za vodstvo gostov 33:43, Beograjčani pa so potem pobegnili še na 48:65, kar je pomenilo konec za domače.

Za beograjsko moštvo, ki se naslova veseli že tretjič zapored, je bil najboljši igralec Deon Thompson s 14 točkami in petimi skoki, za Cedevito jih je Toni Katić prispeval 12.

Crvena zvezda je bila od Cedevite boljša v finalu tudi pred dvema letoma, lani je slavila proti Mega Leksu. Rekorder po številu naslovov je Partizan, ki jih ima šest, Cedevita je štirikrat igrala v finalu in vedno ostala praznih rok. Enkrat je v tem tekmovanju slavila tudi Union Olimpija.

ABA, finale (tretja tekma):

Cedevita - Crvena zvezda 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)  /0:3/
Katić 12; Thompson 14, Simonović 13 (5 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah, igrali so na tri zmage

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.