Zvezda želi pripeljati Slovenca, a ji tega ne dovolijo navijači

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Srbski mediji so se razpisali o težavah pri prestopu nogometaša Olimpije.
Oglej si celoten članek

Po pisanju nekaterih srbskih medijev, povzel jih je tudi hrvaški Index, se je Crvena zvezda dogovorila za prestop člana Olimpije Maria Jurčevića, a so ji to nato prepovedali njeni navijači. Razlog leži v tem, da je nogometaš Slovenec s hrvaškim poreklom, natančneje igralčev oče je Hrvat.

"Če pripeljete Hrvata, bomo bojkotirali tekme," je upravi kluba in trenerju Dejanu Stankoviću sporočila navijaška skupina Delije. Srbski tabloid Informer je še zapisal, da je legendarni Stanković navijače poskušal pomiriti z informacijo, da je nogometaševa mati Srbkinja, a tudi to ni pomagalo.

"Ni skrivnost, da vodstvo kluba ne sprejema odločitev, ki so v nasprotju z željami navijačev. Delije ne vodijo kluba, vendar je njihovo mnenje zelo pomembno. Ko gre za sklenitev sodelovanja s hrvaškimi nogometaši, ali pa tistimi, ki so igrali v Partizanu, je njihovo stališče jasno - to ne pride v poštev. Stanković je navijačem omenil, da je Jurčevićeva mama Srbkinja in dobil odgovor, da nogometaš s takšnim imenom in priimkom ne more igrati za Zvezdo," je dejal vir znotraj kluba. Pri Crveni zvezdi so Jurčeviću zaradi njegove mame nameravali pridobiti tudi srbski potni list, a tega zdaj očitno ne bo potreboval.

Delije so že v preteklosti zavrnile prihod nogometaša. Zvezda je tako leta 2018 želela pripeljati Brazilca Sammirja, ki je v preteklosti igral za Dinamo in hrvaško reprezentanco (7 nastopov). Prav slednje je bil vzrok za prekinitev pogovorov. Drugačno usodo je doživel Argentinec Luis Ibanez, ki je prav tako nosil dres Dinama, hkrati pa je imel tudi hrvaško državljanstvo, a za hrvaško izbrano vrsto ni nikoli zaigral.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:24 23. Julij 2020.

    Mi butasti slovenci pa smo tiho,čeprav imamo polno ligo hrvatov ,srbov in bosancev,ki nočejo govorit slovensko,čeprav že veliko let igrajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.