Zvezde na Vzhod, Dragić v Rockets!

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Chuck Hayes in Derrick Favors Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Raymond Felton Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Troy Murphy, Kris Humphries in Nick Young Foto: EPA dragić nash phoenix Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 LeBron James in Nazr Mohammed Foto: Žurnal24 Kendrick Perkins Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Marcus Thornton in Steve Blake Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Cavaliers Raptors NBA Air Canada Mo Williams Foto: Žurnal24 Semih Erden Foto: Žurnal24 Gerald Wallace in Kobe Bryant Foto: Žurnal24
V ligi NBA se je končal prestopni rok. Glavna zgodba je prestop Carmela Anthonyja. Deron Williams je že Net. Trgovali so tudi Celtics in Thunder. Goran Dragić pa odhaja v Houston Rockets!
Oglej si celoten članek

Glavna značilnost lanskih poletnih in letošnjih zimskih prestopov v ligi NBA je, da klubi iz majhnih mest oziroma iz majhnih tržišč izgubljajo svoje zvezdnike. Ti odhajajo v velika mesta oziroma v klube z več tradicije in večjim tržiščem. Začelo se je z odhodom LeBrona Jamesa iz Clevelanda v Miami, Chrisa Bosha iz Toronta v Miami, pa Carlosa Boozerja iz Salt Lake Cityja v Chicago in Amareja Stoudemira iz Phoenixa v New York. Zdaj pa sta Carmelo Anthony in Chauncey Billups zapustila Denver in bosta igrala v New Yorku, Deron Williams pa Salt Lake City (sicer edini ne na svojo željo) menja za Jersey City oziroma New York, kamor se bodo čez dve leti preselili Nets.

Druga značilnost večine zadnjih prestopov je selitev all-star igralcev iz klubov zahodne konference v moštva vzhodne konference. Še lani je bilo na Zahodu 10 močnih ekip, konkurenčnih za končnico, in le tri res močne na Vzhodu. In danes? Na Vzhodu bodo za prstan v naslednjih sezonah konkurirali: Celtics, Magici, Heati, Bulls, Knicks, morda tudi Hawks in Nets. In še tretja skupna točka: Heat, Nets in Knicks so se bili pripravljeni odreči mladim talentom, svojim visokim izborom na zadnjih naborih (Michael Beasley, Derrick Favors, Danilo Gallinari ...), da bi dobili all-star igralce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.